У Луцьку розповіли, як шахраї наживаються на горі війни

У Луцьку розповіли, як шахраї наживаються на горі війни
В обласному центрі Волині частішають випадки, коли до батьків, дитина яких перебуває у зоні АТО, телефонують шахраї і вимагають викуп за їхнього сина.

Про це стало відомо 11 листопада під час засідання координаційної наради при Луцькому міському голові щодо соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців.

Голова Координаційного центру із соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців Сергій Рижков закликає родини військовослужбовців не звертати уваги на такі дзвінки і ні в якому разі не перераховувати кошти.

«Шахраї знають, що батьки перебувають в емоційному напруженні і переживають за свою дитину. Вони розраховують на те, що родичі військовослужбовців без роздумів перешлють їм гроші за нібито надану інформацію про місце знаходження їхнього сина. Цинізм шахраїв доходить до того, що вони вимагають викуп за тіло загиблого солдата. Але наш центр намагається вичисляти злочинців і переконувати батьків не вестись на подібні дзвінки», - зазначив Сергій Рижков

Натомість голова координаційної ради Ярослав Мудрик переконаний, що надмірне хвилювання батьків за своїх дітей спричинене дезінформацією у засобах масової інформації. Адже нерідко трапляється, що сепаратисти телефонують до близьких солдатів і кажуть, що полоненого ніхто не шукає.

«У сепаратистів на сьогоднішній день головною метою є спричинити паніку поміж людей і зробити все для того, щоб блокувалась робота виконавчої влади. На жаль, суспільство піддається на ці провокації, а потім ми чуємо про випадки, коли шахраї обдурюють родичів бійців АТО», - резюмував Мудрик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шахраї, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли, як шахраї наживаються на горі війни
11 листопад, 2014, 15:40