Порошенко і Яценюк «розпочали боротьбу», - політолог

Порошенко і Яценюк «розпочали боротьбу», - політолог
Президент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк ділять посади.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран.

«Навколо коаліції є два процеси — публічний і непублічний. В формальному процесі відбуваються регулярні зустрічі. На них обговорюють програми коаліції, напрямки реформ. Проте поки незрозуміло, коли коаліційні переговори закінчаться. Щодо неформального процесу, то створюється точка конфлікту, який може виплеснути», — розповів експерт.

Він зазначив, що йде боротьба за ключові посади.

«Відбувається протистояння між «Народним фронтом» і Блоком Петра Порошенка. Зараз йде боротьба за п'ять ключових посад — це прем'єр-міністра, спікера парламенту, міністра фінансів, міністра внутрішніх справ, міністра юстиції. Банально політики не можуть їх погодити. Прем'єр-міністр каже, що без цих посад перетвориться на королеву. Яценюк розуміє, що за півроку його можна буде технічно злити і повісити на нього всіх собак. А Порошенко, зважаючи, що його повноваження послаблені, навпаки, хоче додаткову повноту влади», — розповів Таран.

Політолог зазначив, що на Яценюка і його оточення тиснуть: «Це робиться руками Генеральної прокуратури. Доказ цього — скандал навколо міністра Продана, бо він наближений до Яценюка. Це свідчить, що в середині коаліції немає розуміння та єдності. Знову скочуємось до боротьби за посади, а не за принципи, цінності та бачення стратегії».

Таран додав, що політики мають домовитись про принципи формування нового Кабміну.

«Це мало б бути зрозумілим і прозорим. Також треба погодити конкретну програму дій. Нині про неї ще домовляються. Тому політики повинні чесно вийти і сказати: ми ставитимемо своїх, але беремо на себе політичну відповідальність. Або оголосити принципи за яким формуватимуться міністри і публічний конкурс. А то виходить, що суспільству говоримо одне, а насправді зовсім інше», — підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, стало відомо, що п'ять партій підписали попередній документ про створення коаліції. Це «Народний фронт», Бдок Петра Порошенка, «Самопоміч», «Батьківщина» та «Радикальна партія Олега Ляшка».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що крісла ділили тільки при Януковичу....
Відповісти
А що тут дивного - ющенята вони і є ющенята. Вже й на Тимошенко всі свої проколи не спишеш і націоналіст Тягнибок не псує картинку перед Європою, і скандаліст Гриценко не відволікає, то хто ж тепер буде винен у непомірних кадрових апетитах пташенят ющенкового гнізда?
Відповісти
До тих пір, поки за пластикові вікна, відремонтовані дороги і ФАПи будуть обирати депутатів, толку в цій приниженій державі не буде.Психологія президента- олігарха на 180 градусів протилежна психології 90% населення України.Якщо народ цього не зрозуміє, нас чекає дуже сумна доля.
Відповісти
и свидоми майдаунски бездари
Відповісти
Останні новини
Порошенко і Яценюк «розпочали боротьбу», - політолог
11 листопад, 2014, 20:25