Повідомили, коли припиняться аварійні відключення світла

Повідомили, коли припиняться аварійні відключення світла
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан розраховує на скасування застосування диспетчером об'єднаної енергосистеми країни Укренерго графіків аварійних відключень електроенергії до 6 грудня.

"У п'ятницю ми сподіваємося, що ситуація буде врегульована", - сказав міністр на брифінгу у вівторок, 2 грудня, передає Кореспондент.

При цьому міністр нагадав, що дефіцит потужності в енергосистемі України виник у зв'язку з позаплановим відключенням блоку №3 Запорізької АЕС і припиненням поставок енергетичного вугілля з Росії.

Продан повідомив, що завершення ремонтних робіт та підключення атомного блоку до енергосистеми очікується 5 грудня.

Крім того, міністерство і українські компанії, що закуповують вугілля, ведуть активні переговори з російською стороною щодо розблокування вже оплачених поставок. За його словами, російська сторона посилається на "якийсь форс-мажор і певні обмеження".

Продан також повідомив, що Україна розглядає можливість запуску газомазутних блоків ТЕС, але у зв'язку з тим, що це є "надзвичайно дорогим задоволенням", їхнє підключення буде здійснено в крайньому випадку. За його словами, імпорт російської електроенергії або вугілля з РФ для завантаження українських ТЕС є більш вигідним, ніж включення в роботу газомазутних блоків.

Як повідомлялося раніше, у всіх областях України з 1 грудня ввели графіки відключень електрики.

Крім того, з'явилася інформація про адреси споживачів, у яких буде припинено електропостачання в разі застосування графіків аварійних вимкнень у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шановні громадяни відкрийте в інтернеті вікіпедію за темою список електростанцій україни і задайте собі питання: "Чи може позавланова зупинка блоку №3 Запорізької АЕС і припинення поставок енергетичного вугілля з Росії вплинути на загальну картину звбезпечення електроенергією?" Досить дурити народ, скільки люди будуть страждати? У 90-ті заробляли на електроенергії відключаючи населені пункти а електрику продаючи за кордон за смішними цінами. Чому всі мовчать, при всіх владах? Де правда?
Відповісти
Останні новини
Повідомили, коли припиняться аварійні відключення світла
02 грудень, 2014, 18:07