На Волині зняли документальний фільм про відому письменницю

На Волині зняли документальний фільм про відому письменницю
На Волинській обласній державній телерадіокомпанії зняли новий документальний фільм про Олену Пчілку.

Фільм «Олена Пчілка: «Я не йду в слід чийсь...» - про Ольгу Косач - українську письменницю, публіцистику, матір Лесі Українки, сестру Михайла Драгоманова, - повідомляє Телекритика.

Автор і режисер нового телевізійного дослідження - Марія Андрушко, редактор - Святослав Пирожко, оператор-постановник - Валерій Фетисов, асистент оператора - Микола Дмитрук, режисер монтажу - Анжела Шабала.

Фільм показує у правдивому світлі письменницю, етнографа, фольклориста, видавця, редактора, громадську діячку і успішну багатодітну матір, яку довгий час називали буржуазною націоналісткою.

У фільмі йдеться і про те, як волиняни бережуть пам'ять про свою славетну землячку. У Луцьку нещодавно побачило світ репринтне відтворення та осучаснений текст маловідомої поеми Олени Пчілки «Козачка Олена», написаної 1883 року на Волині і надрукованої в українському альманасі «Рада» у Києві 1884 року. На вірш Олени Пчілки «Ой, вечір-вечір...» заслужений діяч мистецтв України, композитор Олександр Стадник написав пісню, яку включив до свого репертуару Волинський державний академічний народний хор.

У фільмі використані художні полотна волинського митця Андроника Лазарчука, який був знайомий з родиною Косачів.

Серед останніх доробків Волинської ОДТРК - документальні фільми про відомих дітей Олени Пчілки - Миколу, Ізидору («Побачиш Україну - привітай!», племінника Юрія («Самітник із роду Косачів»).

Нагадаємо, рік тому Волинська ОДТРК продовжила свій документальний серіал «Косачі і Волинь» новою стрічкою «Де пахнув сніг», що розповідає про долю молодшого брата Лесі Українки - Миколи Косача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, ВОДТРК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зняли документальний фільм про відому письменницю
05 грудень, 2014, 17:45