У волинському виші на хабарництві затримали доцента

У волинському виші  на хабарництві затримали доцента
Викладач вимагав та отримав неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі іспитів із предметів, які викладав, та захисті курсових робіт.

Про це повідомляє прес-служба УМВС у Волинській області.

У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій працівники сектору ДСБЕЗ Луцького МВ спільно із колегами з обласного управління міліції задокументували злочинну діяльність доцента одного з волинських вузів.

"Викладач вимагав та отримав неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі іспитів та захисті курсових робіт. Затримали зловмисника «на гарячому», при отриманні близько 3000 гривень. Всього у ході здійснення документування злочинної діяльності вказаної особи задокументовано 15 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму більше десяти тисяч гривень, – повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Вирішується питання про повідомлення викладачу підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення інших фактів злочинної діяльності викладача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 67
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПРошу прізвище викладача
Відповісти
Народ, Божидарнік Т.В., Морохова, Вахович з ЛНТУ дуже чекають вас в гості ;)там клейма "хабарник" нема вже де ставити))))
Відповісти
Синій, Мельник - ЛНТУ, кафедра МБГ
Відповісти
ХА-ХА... СИній дааа... заробляє тоже....
МБГ .. ну і ПЦБ заодно не помішало б пролюструвати )))
Відповісти
Правильно ПЦБ пролюструвати, а викладачів набрати з таких ДЕБІЛІВ як ТИ. Оце якість освіти буде.....
Відповісти
ви поціквтеся скільки вони зараз за диплом із студеньтів вимагають...
всіх в АТО відправити... Окопи в болоті рити....
Відповісти
Якби ви, шановний, вчились нормально, то вас би не хвилювало питання хто скільки "вимагає" за диплом
Відповісти
Чув що це Наливайко Вова!!!
Відповісти
Правильно чули.
Відповісти
Палітєх знов славиться )))
Провірте будівельні спеціальності, особливо АДА :)
Відповісти
Це не Політех! а СНУ!
Відповісти
Чому навіть вуз не вказується? "Таємниця слідства"? Так і живе сектор ДСБЕС, прикриваючись "таємницями", бо не має що сказати. Видоять доцента, а потім буде резюме: "5 років умовно з відстрочкою 2 роки...". Так набридла ця міліцейська піздьож!
Відповісти
Це якогось неугодного викладача пустили по краю.
Відповісти
Це Коцан заказав Наливайка, бо той йому не мовчав. От те чмо - Коцан - і помстився полковнику.
Відповісти
Генералу а не полковнику.
Відповісти
Вони всі беруть, лише 1% попадається. Хіба викладач вузу з науковим званням може жити на 2, 5- 3 тисячі гривень? Купувати спеціальну літературу, їздити за кордон на підвищення кваліфікації, спілкуватись по фаху з іноземними колегами? Сімю годувати і вдягати, дітей вчити? Божидарники, можливо, можуть, а решта - жебраки!
Відповісти
"Хіба викладач вузу з науковим званням може жити на 2, 5- 3 тисячі гривень? Купувати спеціальну літературу, їздити за кордон на підвищення кваліфікації, спілкуватись по фаху з іноземними колегами? Сімю годувати і вдягати, дітей вчити?"

а в інших людей не такі самі проблеми? Така сама зарплата, вимоги по роботі, інше. Хвороби не дай Бог! І тут в "університеті" якесь ху№ло вимагає гроші у твоєї дитини... Бо він виявляється бідний і нещасний. Посадити потрібно козла однозначно.
Відповісти
не поділився і здали свої ж)))))))
Відповісти
Та в нас Лнту Дуже цікавий заклад - садять - випускають - ті знову працюють , і знову беруть...
Відповісти
з кимось з колег не поділився і свої ж здали))
Відповісти
У ЛНТУ є така викладачка як Жук , її давно пора потрусити!!!!!!!!!!!Просто візьміть на замітку
Відповісти
Не сказала б про неї такого. Дуже розумна викладачка, 2 наші групи здавали у неї без ніяких хабарів.
Відповісти
ЧЕКАЮТЬ В політесі Вас Талах .ВІН все життя працює в одному вузі та живе аж на одну зарплату а побудував аж 2БУДИНКИ!!!! Ось у кого треба вчитися.НІХТО ЙОГО НЕ ЧІПАЄ а корупціонера більшого як ТАЛАХ Я за все своє життя не зустрічав
Відповісти
це навєрно сімейка нікалаєвих
Відповісти
як завжди, дуже змістовна стаття... Десь, хтось, колись...
Відповісти
5 років провчилась в ЛНТУ і жодного разу не заплатила! Ніхто ні в кого нічого не вимагає! Якщо недолугий студент семестр не ходив на пари, нічого не робив, а потім приходить "рішати", то чия ж вина в цій корупції? То що, міліція? Може посадите всіх студентів, що тащать в університет "хабарь"?
Відповісти
Наливайко,викладач юридичного факультету
Відповісти
Погоджуюсь за Талаха
Відповісти
Батюка з юридичного факультету СНУТпосадити треба однозначно!!!
Відповісти
Прізвище викладача - Наливайко.
Відповісти
Таких що 5 років провчились і нікому не дали на лапу, ОДИНИЦІ! Є кафедри де викладачі приходять і напряму озвучують "прайс" ! І це всім відоме явище
Відповісти
це у СНУ
Відповісти
Вчилася на ПЦБ в Політесі...задоволена майже всіма викладачами.Але зроблю наголос на "майже", тому що деякі викладачі справді навіть не хотіли толком викладати свій матеріал, таким чином беручи згодом хабарі. Хоча мабуть ми самі винні, якби ми їх трохи прижали, то може б одумалися. Отого і існує хабарництво, бо ніхто їх не прижимає, всі хочуть легко все здати і не вчитися.
Відповісти
зараз там багато таких які лекцій не читають а потім беруть хабарі
Відповісти
а розкажи,як ти здавала держекзамен,сонечко?)
на кафедрі пцб головний, та й мабуть єдиний наглий хабарник це пахолюк. решта беруть ,якщо дають, а той вимагає.
Відповісти
а який хоч факультет попалили ???
Відповісти
Юридичний! СНУ!!!
Відповісти
Войтович з ЛНТУ (каф. менеджменту) - напевно найдорожчий хабарник! Бали не ставить, а потім на повторний курс відправляє.
А що залишається робити, як не заплатити 500 грн? Все ж таки стипендія більша...
Цікаво, хто його покриває? Ауууу, прокуратура???
Відповісти
Батюка ніззя! дупотат.
Відповісти
Знайомий сказав, що його доньці, яка закінчує ЛНУ, сказали, щоб за "захист" дипломної готували 300 грінбеків (знаєш, чи не знаєш - пофіг) - За що боролись?
Відповісти
І який же це "прайс"? які там розцінки? Подейкують, що одна симпатична студентка в ЛНТУ розраховувалась за екзамен "передком". Ця вєщ теж входить в "прейскурант"?
Відповісти
Входить. Особливо у такого викладача як Голян В.А. та його дружбан Шубалий О.М. Ох, і люблять і цей прейскурант ці хлопці. Шкода, що Голяна вижили.
Відповісти
НЕ вірю!!!!
Відповісти
Вчитись треба! А не бабло платити!
Відповісти
У всьому винен Гусь козел! А зловили знову чижика дибілоіда!
Відповісти
Все те мені відомо,нажаль.У моєї колеги син навчається у Львові на платному,так викладачі -наглоти мають прейскурант цін за екзамен,за залік,і якщо дитина не має жодного пропуску,має добрі знання (бо вчиться з великим бажанням на омріяній спецальності)вони не приймають в нього іспиту,причина-в них нема часу,прийдіть іншим разом,і він ходить ,,,аж поки викладач не закриває відомість ,таким чином заставляють дитину платити,а нє,то з"являється "хвіст" до наступної сесії.І кожен порядний викладач та всі студенти знають хто і скільки бере,скільки йде з тієї суми ректору але кожен боїться обнародувати це.Дуже прошу поділіться досвідом,як присадити нечистого на руку викладача
Відповісти
Ніхто не боїться говорити, просто така ситуація, що говори не говори усі начхати. Написати теж саме звернення у прокуратуру думаю навіть не перевірять достовірність наведених фактів. А платять УСІ, в ЛНТУ без взяток не пройде вчитися. Самі викладачі не викладають матеріал, спеціально затягують із здачами модулів, а потім ще мають притензії що студенти такі погані і не навчаються як слід. Це пряме порушення закону. Навмисні діяння які змушують до взятки. Вже нудить від тих корупціонерів. І приходять нові викладачі ще більш нагля ніж попереднів плані хабарів, здається ж нове покоління, але ні. Будівельний факультет ЛНТУ це просто верх цинізму
Відповісти
ЛНТУ Мороховаааааааааааа
Відповісти
Ліпич Л.Г., тепер уже СНУ, бере, аж фуфайка завертається
Відповісти
А в мене, на щастя, все навпаки. Дитина вчиться в НУ "Львівська політехніка", 5-курс. Жодної гривні ніхто ніколи не вимагав. Усе здає з першого разу. По спецпрограмі обміном студентів 6 місяців навчалась в одному з ведучих італійських університетів. Все хокей. Можливо у вас дані з луцького ринку від тієї пяної баби, що каву в термосі носить, або дитина вчиться в якомусь підпільному вузі? Перевірте, тільки не через базар.
Відповісти
Тупі студенти звикли платити, а потім шукати "рєшал".
Відповісти
а що робити коли преподи нічого не хочуть робити на парах. то по телефону говорять, то каву пють, то лаборантів присилають замість себе. Є багато таких "хитрих" в ЛНТУ
Відповісти
А про "правильних" препадів забули, через яких студентів виганають оскільки неможуть заплатити захмарні суми наприклад в Чубохи на юрфаці СНУ.
Відповісти
Студенти, ви трохи вчіть, а не шукайте рішал, бо шо ж ви за лохи такі, нічо не знаєте і платите.
Відповісти
На підсумок розмови скажу, що з якої сторони не підійти до цієї проблеми, винні студенти. Не треба давати. В Європі судять з однаковою строгістю і давачів, і тих, хто бере. Розбестили, розпустили, а тепер важко поставити все на свої місця. Я - давній студент. Це було 40 років тому у львівському вузі. Пішла чутка про те, що за здачу предмета "Фізична і колоїдна хімія" (муть і важко було здати!!!), викладач бере. Таке я почув вперше, на третьому курсі і було дуже дико. Обурились всі студенти. Але це справді так було і вийшло за межі вузу. за рік до пенсійного віку кандидат хім. наук дуже погано завершив свою карєру. Хабарництво в вузи прийшло з поголовною вищою освітою. Вона доступна всім, і чистим ідіотам. Колись було важко вступити в вуз, їх було у 10 разів менше і поступали на 98% найкращі. Це я вам пишу від щирого серця.
Відповісти
Стверджую також, що можна провчитись 5 років на юридичному у СНУ і не заплатити ні копійки.
Все залежить від самого студента. Якщо відвідуєш пари, та готуєшся до предметів - немає жодних проблем.
Відповісти
Вчилась 5 років в ЛНТУ, не заплатила ні копійки. Дипломні роботи писала сама, і за захист ніхто нічого не вимагав!
Якщо ходити на пари, відповідати то і платити не потрібно буде. А як прийти в кінці семестру і просити поставити бали, то ви мене вибачте! Почніть кожен з себе і тоді почне змінюватись країна!
Відповісти
Пропоную всім чесним і люстрованим органам Волині звернути увагу на той факт, що риба гниє з голови. А тому потрібно ловити не другорядних викладачів, лаборантів, а починати з Коцана, Божидарника та їх сімейств. І робити це так, щоб ці грошовиті панки не змогли Вас, шановні компенентні органи, купити (дати вам хабара, порішати тощо), а відповісти за ті всі численні злочини, які вони робили протягом багатьох років, у т.ч. за часів правління Януковича. І не прикривати їхні оборудки з перевезення і розмитнення машин, будівництва, проведення т зв. тендерів, а спитати по Закону про походження їхніх статків. А Наливайко... це просто заказ Коцана на чергову жертву, неугодного і не зовсім зручного Коцану. Це в стилі Коцана. Але не треба забувати, що все одно колись Коцану прийдеться відповідати за понівечені долі і життя. І він не купить Бога, хоча і служить чорту.
Відповісти
і ви вважаєте що це нормально брати зі студентів по 3 тис грн. як брав Наливайко?
Відповісти
Тут дехто ллє те, чого нема. Мабуть, має особисту заздрість і боягузство
Відповісти
найперше потрібно ловити прокуратуру
Відповісти
Пропоную взяти на хабарі ще й Ліпич Л.Г. з економічного. Вона вже так зажерлася, що разом із Грудзевичем і Карліним вимагають у студентів 400 євро за дипломну роботу, яку перепродують по кілька разів. Якщо студент пручається і не бажає "замовляти", то його так проведуть по кругам "ада", що він заплатить 500, аби тільки не ї...
Відповісти
Василь, не потрібно ляпати своїм язиком не знаючи істини!!!! Чубоха чудовий викладач! Про які захмарні суми ти говориш? Це дуже добросовісна людина! Перш ніж писати треба головою думати!
Наливайко нормальний мужик! Знаєш здаєш, не знаєш платиш! Ніякого вимагання!!!!!
Відповісти
не смішіть про "порядність" Чубохи і Наливайка
Відповісти
Про порядність звєзди Чубохи не смішіть людей, принижує студентів, а потім корчить з себе "правильну", а викладає як курам насміх.
Відповісти
Краачук береигрнwww.volynpost.com/news/44343-u-volynskomu-vyshi-na-habarnyctvi-zatrymaly-docenta
Відповісти