У Луцьку - конфлікт між владою та підприємцем через земельну ділянку

У Луцьку - конфлікт між владою та підприємцем через земельну ділянку
У Луцьку міські чиновники хочуть повернути земельну ділянку назад у комунальну власність через те, що підприємство «Каскад» не може виплачувати гроші за оренду землі.

Про це стало відомо на спільному засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та з питань земельних відносин та земельного кадастру, 22 грудня.

Під час засідання постійних комісій стало відомо, що бюджет міста не виконується на сто відсотків через ненадходження коштів за оренду земельних ділянок. У місті є чимало підприємств комунальної та приватної власності, які боргують виплати за землю.

Із десяти запрошених представників приватних підприємств-боржників на засідання прийшло лише двоє.

Директор НПП «Каскад» Андрій Коваленко каже, що борг за орендовану земельну ділянку буде погашений тоді, коли у його фірми будуть на це кошти.

«Мені не зрозуміло, що хоче міська рада від мого підприємства. Цього року я маю одні проблеми із міською владою та податковою. У країні криза, а влада хоче тільки грошей від підприємств. Ситуація із моїм бізнесом погана. Я був змушений закрити два бізнеси, тому у нас проблеми не лише за оплату земельної оренди, але і з виплати зарплат. Влада повинна допомагати бізнесу, а не тиснути на нього. Чому податкова завжди виписує заборгованість по всій фірмі, якщо я боргую лише за землю», - мовив Коваленко.

У випадку, коли фізична або юридична особа не в змозі заплатити за орендовану землю, але хоче і надалі нею користуватись, то податківці можуть розтермінувати заборгованість, але при цьому орендар має обов'язково погасити борг.

На комісії підприємцю Коваленку було запропоновано розтермінувати його борг у розмірі 40 тисяч гривень на 12 місяців. Але директор НПП «Каскад» заявив, що наразі у нього немає змоги погасити борг і він не знає, чи зможе це зробити у майбутньому.

«Я не можу гарантувати, чи сплачу я борг за земельну ділянку. Мені потрібен час, аби налагодити роботу фірми і вирішити свої фінансові питання. Я платив за цю землю 20 років, а тому хочу, щоб вона і надалі залишалася у моєму користуванні. Після того, як мине криза в Україні, на цій землі я планую розпочати будівництво дев'ятиповерхового житлового будинку», - мовив підприємець.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зазначив, що міська влада повинна встановити високі ставки за оплату земельної оренди.

«Податки за землю, які надходять до міського бюджету є основним доходом Луцька. У цього підприємства закінчився договір про оренду цієї земельної ділянки у листопаді. Згідно з українським законодавством міська рада може продовжити договір оренди землі лише у тому випадку, якщо буде сплачений борг», - зазначив Шиба.

У ході засідання комісії чиновникам та підприємцю не вдалося знайти спільного вирішення проблеми, тому де-юре земельна ділянка на сьогоднішній день є вільною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Погоджуюся з Шибою. У Каскада грошей нємєрєнно. Просто щоб не платити податки вони свідомо банкрутують підприємство, потім будуть банкрутувати інше і т.д. Автор схеми - депутат обласної ради Загрева, великий аферист та негідник. Невже депутати проголосують за його схему?
Відповісти
Відірвати ...я тому Загреві та його команді, які в такий час уникають сплати податків та наповнення бюджету.
Відповісти
Я різко і давно поміняв думку про Шибу. Читаючий депутат, активний, знає законодавство, неупереджений. А ще на фоні того бидла, яке там сидить (не буду перераховувати, бо буде список в 25-30 осіб), то Богдан взагалі професор.
Відповісти
Відколи Шиба почав називати себе "електоратом"?
Відповісти
я рахую, шо таким людям як Коваленко взагалі бізнесом керувати заборонено. По зарплаті винен людям які робили в нього ще 2-3 роки тому, а тим кому зараз винен - намагається через прокуратуру замяти справу за "нехваткою доказів", що ніби то всі ~15 заяв люди просто написали. Міліція теж тяне. Окрім зп персоналу уя людина винна людям за ремонт клубу, за меблі, світло. Просто нереальна кількість боргів. Так ще й знаходяться ті хто його прикриває. Можливо Волинь пост поцікавиться даними новинами, щоб ця людина більш НІКОЛИ не псувала людям життя.
Відповісти
"Влада повинна допомогати бізнесу" - його бізнесу? щоб Коваленко і далі лохотронив людей?? про його поступки з людьми вже пів Луцька знає. Все переписав від себе на інших, шоб не модна було докулупатись. 40 тис грн він винен.. він по зарплаті з Золота людям винен в квлька разів більше. якшо порахувати ВСІ його борги то там точно не менше як на 500 тис грн...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - конфлікт між владою та підприємцем через земельну ділянку
22 грудень, 2014, 13:55