Підсумки–2014: спалені авто на Волині. ФОТО. ДОПОВНЕНО

Підсумки–2014: спалені авто на Волині. ФОТО. ДОПОВНЕНО
Ще минулого, 2013-го, року в області почастішали випадки загоряння та підпалу атомобілів.

У більшості палали елітні транспортні засоби посадовців, депутатів. Ймовірно, у такий спосіб волиняни хотіли помститися за якісь дії «багатих та знаменитих».

2014 рік став продовженням тенденції підпалів, вибухів автомобілів, загорянь транспортних засобів. Найбільше палали автомобілі навесні та восени.

24 березня у Луцьку горіло авто депутата міської ради Романа Бондарука.

Близько 4:00 у дворі біля Волинської обласної друкарні пролунав вибух. Як виявилося, зайнявся автомобіль Lexus, який належить депутату Луцької міської ради Роману Бондаруку.

Пожежників викликала мешканка сусіднього будинку. Вона розповіла, що бачила, як якийсь чоловік високої статури у світлій куртці заліз у двір друкарні, де стояло авто, присідав біля нього, заглядав за колеса.

Потім раптово пролунав вибух, авто загорілося, а чоловік дуже швидко вибіг із двору та втік.

На місце приїхав власник авто Роман Бондарук та вогнеборці, які і загасили пожежу.

19 квітня згоріла машина екс-керівника міліції Віктора Цвида.

Віктор Цвид - мешканець Шацька. Раніше він очолював райвідділ міліції.

Вогнеборцям селища, які швидко прибули на місце події, не вдалося врятувати авто «Тойоту Кемрі»; передня частина вигоріла вщент.

Власник автомобіля в минулому очолював Шацький райвідділ внутрішніх справ, нині він обіймає посаду начальника Реєстраційної служби Шацького районного управління юстиції. За однією з версій, «Тойоту» підпалили.

28 червня двоє невідомих осіб спалили автомобіль "Lexus", який належить дружині громадського діяча Володимира Пащенка Олені Леоновій.

Інцидент трапився у селі Зміїнець Луцького району близько 4:00 ранку в суботу. За словами однієї із сусідок, двоє молодиків приїхали на місце на скутері чорного кольору із помаранчевими смугами. Вони певний час вичікували, "придивлялися".

Володимир Пащенко вважає, що інцидент пов'язаний із його діяльністю.

"Знову через мою діяльність страждає дружина", - відзначив він.

13 жовтня загорівся автомобіль в Камені-Каширському.

Внаслідок короткого замикання електропроводки загорівся легковий автомобіль «Пежо-605». Вже за 2 хвилини прибули рятувальники ДПРЧ-8, які швидко локалізували пожежу. Вогонь встиг знищити лише електрообладнання автомобіля та пошкодити салон.

17 жовтня у Луцьку згорів елітний «Мерседес».

Пожежа трапилася у дворі на вулиці Івана Франка, 44. Очевидних ознак підпалу правоохоронці не виявили.
Начальник Луцького міськвідділу міліції Ігор Муковоз розповів, що Mercedes загорівся о 02:15 ночі. Машина належала київському власнику, а тут нею користувався його товариш.

Експерти встановили, що автомобіль згорів через коротке замикання електропроводки.

19 жовтня біля Луцька підірвали одразу два «Лексуси».

О 12:50 в чергову частину Луцького РВ УМВС України у Волинськiй областi надiйшло повiдомлення 57-річної жительки села Змiїнець про пошкоджений автомобiль «Лексус». Слідчо-оперативна група встановила, що близько 12:45 бiля будинку заявницi пролунав вибух.

У результаті було пошкоджено два автомобілі «Лексус», які належали їй та її чоловіку. Під час огляду місця події правоохоронці зясували, що транспортні засоби пошкоджені внаслідок вибуху гранати Ф-1.

Як з'ясувалося пізніше, підірвана автівка належала одному із депутатів Луцькради, голові земельної комісії Володимиру Никитюку.

«До дна автівки була прикріплена граната Ф1. На щастя, вибухова хвиля «пішла» ліворуч, пошкодивши автомобіль, що стояв поряд, і будинок. Якби удар «пішов» вперед або праворуч, очевидно, уникнути жертв було б неможливо. На той момент в машині знаходився лише я. Тільки завів автомобіль. Однак саме мав вести дочку із трьома онуками на ролики», - прокоментував інцидент депутат Луцької міськради.

Володимир Никитюк висловлював думку, що підрив автомобіля пов’язаний із його діяльністю в міськраді як голови земельної комісії. Зокрема, з видачею земельних ділянок для родин учасників АТО. Мовляв, з його ініціативи у так званому прискореному режимі вже передали одну земельну ділянку. Хоча згідно із складною процедурою видачі, процес міг затягнутися на місяці.

30 жовтня у Луцьку невідомі спалили автівку кандидата в нардепи від «Самопомочі» Юлії Вусенко.

Інцидент трапився о другій ночі. Авто побачили сусіди, які і сповістили про це власниці.

«На місце події прибули дві пожежні машини. Гасили довго, бо був очевидний підпал у двох місцях. Боялися, щоб не вибухнула. В мене ворогів немає. Дзвінків з погрозами теж не отримувала. Я не думаю, що це пов`язано з особистим. Стосовно дільності партії «Самопоміч» та передвиборчої кампанії, теж не знаю. З партіями чи кандидатами не конфліктувала. Але є момент, пов`язаний з люстраційними кубами, які оприлюднила «Самопоміч». В них підпадають під люстрацію голосувальники за «диктаторські закони 16 січня». До нас телефонували люди, імена яких були в цьому списку», - коментувала тоді ситуацію Юлія Вусенко.

Як розповіли експерти, авто підпалили з використанням легкозаймистої рідини.

4 листопада поблизу Луцьку підірвалося авто з водієм
У селі Підгайці Луцького району вибухнув автомобіль Volkswagen transporter, за кермом якого перебував місцевий житель.

Трапився нещасний випадок орієнтовно о 9:10, коли мешканці будинків на вулиці Шкільній у селі Підгайці почули звук від сильного вибуху. За мить вони побачили на узбіччі пошкоджений автомобіль.

Водій мешкає у будинку на цій же вулиці. Він встиг виїхати з подвір’я та кількадесят метрів піднятися центральною дорогою, як просто під ним пролунав вибух. Сталося це у людному місці: цією дорогою прямують до школи діти, поруч – магазин.

На місце події одразу прибула міліція та швидка допомога.

Водій отримав травми руки та ноги. Чоловік від коментарів відмовився.

11 листопада згорів автомобіль у Володимирі-Волинському.

Серед білого дня з невідомих причин загорівся старенький ВАЗ 2101. Таке повідомлення надійшло на пульт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста.

На місце події виїхали місцеві пожежники. Не менш оперативно відреагували на загоряння троє водіїв, які були свідками пожежі. Вони допомогли власнику авто погасити вогонь автомобільними вогнегасниками.

Завдяки спільним зусиллям автомобіль не зазнав значних збитків.

***

Що в підсумку? Очевидно, певна частина випадків спалених авто - ті, які можна віднести до категорії "нещасний випадок". В інших є підозра на умисний підпал.

Під час чат-конференції на ВолиньPost начальник луцької міліції Ігор Муковоз заявив, що в більшості ідеться про "зведення рахунків" колишніх партнерів чи конкурентів.

"Для такого загалом спокійного міста це надзвичайно велика кількість злочинів цієї категорії, що відбулися саме в цьому році. Органами внутрішніх справ зареєстровано 8 таких випадків. Загалом кожен випадок має свою окрему історію. Але аналізуючи оперативну інформацію, яка поступає щодо цієї категорії злочинів, можу сказати, що переважна більшість з них - це проблеми боргового характеру, або розподіл колишнього бізнесу. Між колишніми «партнерами» по бізнесу", - зазначив Муковоз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пащенко забув про свою написати ...тоже собі спалив
Відповісти
доповнили
Відповісти
Цікава закономірність: простих "смертних" машини не горять.... :)
Відповісти
A Pashchenka mashina vtopylasya?
Відповісти
Список не повний!
Відповісти