Скільки волиняни заробили на рекламі?

Скільки волиняни заробили на рекламі?
Минулого року 26 профільних підприємств-юридичних осіб отримали доходу від рекламної діяльності 9 мільйонів гривень, у той час як роком раніше – 7 мільйонів.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління статистики у Волинській області.

Кожне третє підприємство надавало повний цикл рекламних послуг, кожне четверте – займалось плануванням та створенням реклами, понад 40% підприємств – розміщенням та розповсюдженням рекламної інформації.

Переважаюча кількість – 85% – підприємств знаходилась в обласному центрі.

Упродовж року профільні підприємства уклали 4,3 тисячі угод з рекламодавцями та рекламовиробниками, з них більше половини – на рекламування різних послуг (туристсько-екскурсійних, автосервісу, посередницьких угод з нерухомістю тощо), більше третини – на рекламування товарів вітчизняного виробництва, 8% і 5% відповідно – товарів виробничо-технічного призначення і імпортного виробництва.

При цьому найдорожчими були угоди на рекламування продовольчих товарів імпортного виробництва та непродовольчих товарів вітчизняного виробництва. У середньому вартість однієї угоди становила відповідно 3,7 тисячі гривень і 2,7 тисячі гривень.

Вартість однієї посередницької угоди рекламування купівлі-продажу нерухомості була нижча і становила в середньому 500 гривень.

Слід зазначити, що найпоширенішими засобами розповсюдження реклами були друковані засоби масової інформації: листівки у журнали, часописи, буклети тощо (майже кожна друга завершена угода), зовнішня реклама (кожна п’ята угода).

Дещо менше угод виконано за допомогою реклами на телебаченні, радіо, транспорті, внутрішньої реклами.

Набула поширення реклама через Інтернет, промоутерів, інші сучасні засоби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки волиняни заробили на рекламі?
29 травень, 2012, 11:46