На Волині винайшли світлодіодну лампу, що заощаджує електроенергію. ВІДЕО

На Волині винайшли світлодіодну лампу, що заощаджує електроенергію. ВІДЕО
Волинський винахідник Сергій Іванов винайшов лампу, яка дозволяє заощаджувати кошти і не є шкідливою для здоров’я.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Свій винахід науковець запатентував, однак масово користуватися такими лампами на основі світлодіодів ні споживачі ні підприємства не поспішають.

Диво-пластина ззовні абсолютно не схожа на традиційну лампу. Вона споживає удвічі менше енергії та служить у кілька разів довше. Її автор Сергій Іванов запевняє, що уже п‘ять років користується своїм винаходом удома та переконався: лампа – економна і здоров'ю не шкодить.

«Світлодіодна продукція на порядок краща за аналоги енергозберігаючої техніки. Ці лампи не потребують утилізації, адже у них немає шкідливих домішок», – переконує винахідник.

Підтвердити ефективність лампочки навіть взялися науковці одного з волинських технічних вишів. Результатом були вражені: між звичайною лампою, енергоощадною та світлодіодною – різниця споживання електроенергії дуже суттєва.

«Потужність споживання лампи – приблизно три умовних одиниці. В той час як у світлодіодної – 0,4. Це дійсно в рази менше»,– розповів кандидат технічних наук Валентин Заблоцький.

Три роки тому асортимент винаходів пана Сергія і його колег налічував більш як 70 позицій. Але чимало виробників світлової продукції копіювали і привласнювали собі їхні вироби. З плагіаторами досі судяться та водночас вдосконалюють свою технологію.

«Ціни дуже демократичні, нижчі за китайські аналоги. Ми пропонуємо широку гаму універсальних пристроїв, які можна адаптувати як в побуті, так і в ЖКГ. Ціна одного ВТ світлодіодної продукції десь близько 10 гривень. При масштабному серійному виробництві вона могла б суттєва зменшитись», – зазначає Сергій Іванов.

Волинські винахідники свою новинку запатентували і готові віддати її у масове виробництво. Зрештою, за допомогою цієї розробки вже освітлюють кілька приміщень у навчальному закладі, де працюють науковці. Та й місцевим підприємцям продукція винахідників уже знайома. Але серед масового споживача, через непоінформованість, вона наразі ще не популярна. Та винахідники рук не опускають, навпаки, планують уже цього року самим узятися навчати людей економити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Світлодіодні лампи китайці продають вже років 5. А світлодіоди в світі використовують ще з початку 90-х. Що ж він винайшов?
Відповісти
підтримую на 100%
Відповісти
і дизайн в них більш естетитніший)))
Відповісти
інший корпус - то новий винахід? :)))))))))))
Відповісти
Китайскую вещь запатентовать - много ума не нужно
................Звезду героя научному деятелю предлагаю суперприклеить на грудак )))
Відповісти
СТОКГОЛЬМ, 7 октября. /Корр. ТАСС Ирина Дергачева/. Лауреатами Нобелевской премии в области физики в 2014 году стали японские ученые Исаму Акасаки и Хироси Амано, а также Сюдзи Накамура из США.

© EPA/ТАСС
Нобелевскую премию по физиологии присудили за открытие "навигатора головного мозга"
Как объявил Нобелевский комитет при Королевской академии наук, награда будет вручена "за изобретение эффективных синих светодиодов, обеспечивающих яркие и энергосберегающие источники белого света".
"Нобелевские лауреаты изобрели новый энергосберегающий и экологичный источник энергии - синий светодиод (LED). Он дает новые возможности для получения белого света, являющегося более устойчивой и эффективной альтернативой старым источникам света", - отмечает комитет.
Відповісти
це - "ще той винахідник",
знайомий з ним особисто...
Відповісти
Что за бред?????? Эти лампы уже давно продаются в магазинах и у меня дома уже горят))). Ну жесть))).
Відповісти
і слава Богу, що у вас уже горять такі лампи, користуйтесь на здоров"я!))) а я вперше чую, що їх у Луцьку продають, тому й корисно
Відповісти
От вміють наші люди за свого порадіти...
Відповісти
Останні новини
На Волині винайшли світлодіодну лампу, що заощаджує електроенергію. ВІДЕО
22 січень, 2015, 15:10