Волинський депутат хоче замінити «табачниківські» підручники в області

Волинський депутат хоче замінити «табачниківські» підручники в області
Підручники, які рекомендувало Міносвіти для викладання історії в України за часів головування Дмитра Табачника, зокрема і на Волині, мають антиукраїнське спрямування, - вважає депутат Волинської облради Микола Давидюк.

Про це він розповів під час сесії облради у п`ятницю, 23 січня.

Давидюк пояснив, що в сільській місцевості немає альтернативи таким підручникам, а тому діти змушені читати їх.

Зокрема у підручнику для 5 класу, наприклад, немає згадок про Івана Франка та Лесю Україну, а ще присутні інші «антиукраїнські» ознаки, - каже депутат.

Тому він пропонує звернутися до Міносвіти, щоб рекомендувати для викладання інші підручники, зокрема підручник Андрія Закалюки «Вступ до історії України» (Видавництво «Астролябія») для 5 класу.

Однак депутат Валентин Вірковський відзначив, що вчителі історії вже і так використовують альтернативні підручники, а тому не варто їм вказувати, із чого саме викладати.

У своєму іншому запиті Давидюк запропонував обласній раді рекомендувати перевізникам на Волині не вмикати у маршрутках російську музику, адже це «музика окупанта». Запит підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От була б моя воля язика скрутити комусь так само як студентам руки викручував! А депутату не варто лобiювати МОН якогось одного свого автора, вчителi у нас творчi, патрiоти - завжди знали, що казати дiтям, замiна пiдручникiв не питання одного дня!
Відповісти
АГА, вже творчі вчителі розповідали про звірства київської хунти і т.д. Творі, погоджуюсь! Згадайте одних лише снігурів. Тільки слід враховувати, що окремих індивідів до творчості спонукають "прийняті на душу алкалоїди"!
Відповісти
У нас на Волинi такого не було, а тi хто розповiдали уже звiльненi мiнiстром. Ну не може МОН змiтини пiдручники у школах за 2 днi, це все грошi.
Відповісти
1. Не за два дні! 2. Є підручники готові, але не має на них замовлення. 3. Відсутність в неті відео, не означає, що тут не має таких вчителів (як і диверсійних груп). 4 Наш лібералізм і поміркованість дають можливість брати верх зухвалості й наглості!
Відповісти