Екс-нардепа від Волині звинуватили в «розбазарюванні» грошей

Екс-нардепа від Волині звинуватили в «розбазарюванні» грошей
Генеральна прокуратура оголосила підозру колишньому голові "Укрспецекспорту", екс-нардепу від Волинської області Сергію Бондарчуку (на фото) у розкраданні 7,5 мільйонів доларів.

Суд прийняв рішення затримати його і накласти арешт на майно. "ДС" опитало ряд експертів, аби зрозуміти, в чому головні причини такого суворого покарання, - пише DsNews.

Версія перша: офіційна. Наразі немає якихось реальних офіційних подробиць. Поки навіть не зрозуміло, за що Бондарчука затримують. І що справді копає слідство (затримати можна за незначну справу, а потім розкручувати більш резонансні епізоди, по яких немає доказової бази).

Версія друга: "відмазки Генпрокуратури". Останнім часом ЗМІ наповнені величезною масою повідомлень про порушення малозначимих справ, які щодня штампує відомство Яреми напередодні звіту свого шефа в парламенті. Власне, справу Бондарчука деякі експерти пов'язують саме з такими настроями на Різницькій. При цьому експерти говорять, що за кілька днів, коли шум уляжеться, суд відпустить Бондарчука під не дуже велику заставу і все поступово замнуть.

Версія третя: війна на Сході і відсутність зброї з Заходу. Згідно з третьою версією, Бондарчук стане одним із символів розкрадання ВПК України і невиконаних, чи, точніше, непроплачених, збройних контрактів України.

Існує версія, що низка зарубіжних постачальників зброї висловила претензії Україні: оплатіть попередні контракти і тоді ми дамо вам нові зразки зброї. І Бондарчук тут потрібен як такий собі символ корупційної моделі - посередник, який призвів до того, що зараз Захід гальмує із передачею зброї. Модифікація цієї версії: Заходу треба показати, що зловили людину, через яку зависли старі контракти.

Версія четверта: натиснути на друзів. Дехто з експертів говорить, що головною причиною такого радикального кроку є бажання вплинути (дізнатися більше) на друзів. Серед найближчих друзів Бондарчука - куратор НАКу Ігор Діденко та голова СБУ Валентин Наливайченко. Щоправда, зараз дуже складно сказати, що може сказати Бондарчук про Діденка такого, щоб могло аж настільки зацікавити Генпрокуратуру.

Щодо Валентина Наливайченка, то останнім часом доволі часто говорять, що його хочуть посунути з посади голови СБУ. Проте, Валентин Олександрович сам іти не хоче. Тим більше, що він зумів поки що не забруднитися медіа-скандалами так, як Віталій Ярема. Тому дехто з експертів не виключає, що саме тут треба шукати головні причини арешту Бондарчука, з яким Наливайченко, як голова СБУ періоду Ющенка, не міг не співпрацювати ще в ті роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А варіант що він дійсно розбазарив ті кошти не роглядається?
Відповісти
Очам своїм не можу повірити! Невже Ярема, таки зволив підняти свою дупу, і хоч щось почати робити, однак, я не виключаю, що таким чином він лише виконує чиєсь замовлення саме по Сергію Бондарчуку. Адже вже майже рік після Майдану з його вимогами, а відверті зрадники України, які усім відомі як організатори та спонсори терористичних дій на сході, чомусь і далі вільно ходять вулицями наших міст, а не засуджені до самої найвищої міри покарання з повною конфіскацією награбованих ними мільярдів для істотного посилення нашої обороноздатності! Напевно тоді і МВФ нам не потрібен буде!
А Сергій Бондарчук, хоч і злодій загальнодержавного рівня, але, як би це правильніше сказати? Він якийсь "проукраїнський злодій", який мав би бути доправленим до суду, але в другу чергу! Адже не схоже, що він сьогодні спонсорує тероризм і, як на мене, то розпочати проявляти свою активність Ярема мав з, геть вже цинічних "проросійських злодіїв", через яких сьогодні рікою ллється кров українських патріотів, а вони не тільки вільно себе почувають, але депутатські платні отримують з народної кишені!
Але вже як почав то так почав! І за це Богу дякувати треба!
Адже ті фінанси та майно яке було сьогодні виявлено у С. Бондарчука це лише вершина айсбергу. І якщо Ярема зробив цей гучний крок не заради того, щоб хоч щось продемонструвати і мати можливість ще трохи посидіти у "тепленькому" ген-прокурорському кріслі, але буде у своїх діях до кінця послідовним, та зуміє скоро і до кінця "розтопити" на "чисту воду" весь приватно-мільярдний Бондарчуківський фінансово-майновий айсберг, та щедро напоїти з нього знесилену та дуже спраглу Українську армію! З якої сам С. Бондарчук з 2005 по 2010 р.р. відрами пив кров та ще й отримував за це найвищі державні нагороди з рук нашого бджолярського невігласа.
Ще будучи держслужбовцями, колишній офіцер СБУ з управління по боротьбі з корупцією та клишній генеральний директор Державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук разом зі своїм колегою по бізнесу Ігорем Діденко, який у 1988 р. вступивши в компартію був обраний секретарем партійного комітету Київського радіозаводу, на початку 1998 року став одним з керівників державної компанії ВАТ «Укрнафта», а з 1999 р. — одним з керівників та виконувачем обов’язків голови НАК «Нафтогаз» (тобто вони обоє є «державними службовцями вищого рангу») вирішили разом вкладати свої, непосильною працею зароблені мільйони доларів, у сільське господарство Волинської області.
Але не будь куди, а у надзвичайно перспективну, та єдину, на той час на теренах України, плантацію лохини американської високорослої! На той час ця плантація у 50 га в Шацькому районі належала приватному підприємству "Флора" і вже починала плодоносити та серйозно претендувала стати найбільшою у Європі, що означало що за кілька років мала почати приносити багатомільйонні прибутки. С. Бондарчук та І. Діденко, як я розумію, дізнавшись про неї приїхали подивились, почали домовлятись та "купили" собі по 25% корпоративних прав у ПП "Флора" (на двох вони отримали лише 50%) та на кілька років зовсім про неї ніби то "забули". Коли ж плантація почала активно плодоносити то С. Бондарчук та І. Діденко вже вирішили взяти плантацію під повний свій контроль. А так як для законного внесення будь-яких установчо-організаційних змін їхніх спільних 50% було явно замало, то вони, довго не думаючи, взяли та "купили" мало не все керівництво Шацького району!
Вони "купили" районну реєстраційну службу, яка миттєво зареєструвала зміни до статутних документів ПП «Флора», якими було призначено на посаду "свого" нового директора, який до сільського господарства ніколи не мав жодного відношення, але був уже на той час запеклим кримінальним злочинцем, а ще незаконно заволоділи чужою власністю в особливо великих розмірах, а саме корпоративними правами на інші 50% підприємства «Флора»!
Для того, щоб мати змогу здійснити ці цинічні злочини, вони "купили" районну міліцію, яка, на протязі кількох років веде себе ніби якесь геть пришелепкувате створіння, яке, силу свого недоумства, вперто "не помічає" цих зухвалих злочинів за попередньою змовою, скоєного злочинним угрупуванням з залученням посадовців реєстраційної служби!
Вони "купили" всю любомльську міжрайонну прокуратуру волинської області, у підпорядкуванні якої знаходиться Шацький район! Колишній любомльський прокурор теж зробив усе можливе та неможливе для того, щоб ці злочини залишились безкарними! Після чого він аж надто стрімко пішов на підвищення на посаду першого заступника прокурора області!
Вони "купили з головою" весь Шацький суд, судді якого у своїх рішеннях перевертали всі факти з ніг на голову та робили все неможливе, хоча б якось виправдати усі ці зухвалі та цинічні злочини та свідомо створювали можливості для подальших злочинних дій!
Дуже цікаво чи є у Шацькому чи Любомльському районах бодай яке небуть представництво СБУ, чи можливо вони теж "в долі" разом з цими двома «державними службовцями вищого рангу»? Особливо з огляду на те, що один з них свого часу був саме офіцером СБУ в управлінні по боротьбі з корупцією! Крім того вперто ходять чутки, що цих новоявлених магнатів "ніжно та по батьківськи" опікає сам Аваков! Можливо саме тому у той час коли цілодобово нам усім у вуха кожного дня навперебій декларують про дотримання ідеалів Майдану та Революції Гідності, ті пройдисвіти, які роками обкрадали нашу державу можуть з легкістю та неабияким цинізмом дозволити собі прикупити цілий курортно-розважальний район Волинської області! То можливо, що у такий же спосіб і Крим з Чорним морем, теж за попередньою змовою продали, а замість нього вирішили придбати Шацькі озера? Адже за відсутності Криму саме Шацькі озера цього літа нагадували перенасичені ялтинські пляжі до "анексії"!
Ще сім'я Яника на них ласе око своє намагалась покласти! Невже ж насправді нічого не змінилось? Чи у тому, що зміни таки відбулись, нас з вами Ярема зможе переконати? Скоро все побачимо по ділах його …
Відповісти
Я не думаю, що Бондарчук святий, проте на тлі дій його наступників він скидається на ідеал держслужбовця. Проте не може ж Ярема переслідувати того ж Саламатіна, з Саламатіним вже про все домовилися. Мені оця версія здається найбільш правдоподібною:
http://worldua.net/divni-prioriteti-generalnoyi-prokuraturi-602.html
Відповісти
Варіант про те що розбазарив взагалі не розглядається ! На доказ цьому пропоную подивитись інформацію за ссилкою http://www.volynpost.com/articles/425-yagoda-rozbratu-abo-iak-stolychni-chynovnyky-korupcionery-vidzhymayut-biznes-na-volyni і все зразу стане ясно!
Відповісти
Ющенко рулить!
Відповісти
Останні новини
Екс-нардепа від Волині звинуватили в «розбазарюванні» грошей
30 січень, 2015, 12:10