У Луцьку розказали про новий житловий мікрорайон. ФОТО

У Луцьку розказали про новий житловий мікрорайон. ФОТО
У Луцьку відбулися збори мешканців прилеглих будинків, посадовців та представників Луцького домобудівельного комбінату, на яких розглядали питання щодо забудови земельної ділянки в районі вулиць Конякіна та Гордіюк.

Зустріч провели у суботу, 31 січня, прямо на футбольному полі, де планують житловий комплекс.

Нагадаємо, 11 грудня 2007 року Луцька міська рада надала в оренду Луцькому домобудівельному комбінату земельну ділянку площею 3 гектари в районі вулиць Конякіна-Гордіюк.

На той час був чинним генеральний план міста, відповідно до якого на цій території планували спортивні споруди.

Однак у 2009 році Український державний науково-дослідний інститут проектування міст спроектував новий генеральний план, який затвердили на сесії міськради. Згідно з цим планом призначення ділянки змінили на житлову забудову.

Як пояснив головний художник міста Ярослав Матвіїв, це зробили для того, аби дати можливість будувати нове житло, адже кількість таких ділянок у Луцьку досить обмежена.

Однак мешканці прилеглих будинків не хочуть миритися зі зміною цільового призначення ділянки та будівництвом поряд житлового кварталу. Хоча в ЛДБК обіцяють там збереження зеленої зони та облагородження досить занедбаної і засміченої території.

Як розповіла під час зустрічі представниця мешканців Алла Надточій, на стихійному футбольному полі постійно відпочивають діти та дорослі, а тому, на її думку, нічого будувати не треба.

«Ми хочем, щоб тут зберегли спортивне поле. Його, звичайно, треба облагороджувати, для цього треба буде шукати інвесторів, ми це все розуміємо. Треба розробити план території біля поля, щоб там зробити невеличкі спортивні комплекси для менших діток. Адже тут постійно люди займаються спортом влітку і зараз, коли немає такої сніжної зими. Людям потрібні не лише будинки, заклади відпочинку, бари, має бути вуличний відпочинок», - каже вона.

Натомість генеральний директор ЛДБК Руслан Вайман відзначає, що вони планують зробити значно кращу спортивну зону, облагородити сусідню зелену зону та багато вкласти в інфраструктуру міста.

«Згідно з генеральним планом, тут житлова забудова – 3 гектари землі. Ми вже сплатили 500 тисяч орендної плати, заплатимо ще мільйон. На трьох гектарах можна розмістити футбольне поле, баскетбольний майданчик, волейбольний майданчик, дитячий майданчик. Планується ще приміщення для тренажерів і спортивних секцій. Можна було б займатися із дітьми, бо дітей дійсно немає куди дівати», - каже Руслан Вайман.

На фрагменті генплану міста, який принесли працівники ЛДБК, вказано, що на ділянці планують 4 будинки, спортивну зону, зону для відпочинку, паркінг на 400 місць, а поряд планують збудувати дитячий садок.

Вайман пояснив, що вони поважають думку мешканців та не збираються зачіпати зелену зону, натомість хочуть її облагородити, а тому побоювання, що парк знищать – безпідставні.

Ярослав Матвіїв під час зустрічі зазначив, що на даний час підстав не дозволяти будівництво немає. Однак його слова викликали незадоволення мешканців прилеглих будинків. Вони вважають, що краще зберегти ділянку в такому стані, у якому вона є, а вже потім шукати інвестора для будівництва стадіону.

У підсумку дискусію вирішили продовжити наступного тижня за домовленістю між ініціативною групою мешканців, владою та представниками ЛДБК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там давно треба навести порядок!!! Хащі одні! А стадіон буде ще кращий
Відповісти
вони тобі мішають ті хащі, пацюк ти кабінетний? єдине міцсе де можна пройтись спокійно серед дерев на 40-ому
Відповісти
папіки наведуть парядки..вам на всю жизнь хватить і на ку..і на сімю..благоустроять..а всі решту жертвуйте на ато..на хворих на все..і йдіть до їх папіків на пахоту..або купуйте квартири по цінах за які вони договоряться..
Відповісти
Місто розбудовується значить в нас є майбутнє
Відповісти
А хто буде забудовувати???
Відповісти
Вайман , як і його синочок, дуже сильно комплексують і нервують, з приводу коментарів до статей, в яких вони фігурують. Так що побережіть нерви обох!
Відповісти
З одного боку житловий комлекс, з іншого гуртожиток (університет Україна хоче будувати ) і всі говорять що зелену зон збережуть, але тут і так ясно наші продажні депутати весь парк уже поділили, а мешканцям з дітьми хіба на асфальті тільки місце залишать. Там достатньо будівель, кращеб суд добудували і територію прибрати був би стимул
Відповісти
Різниця в тому, що ділянка ЛДБК не зачіпає парку, а ділянка "України" ще толком невідомо де там
Відповісти
Або ви там ніколи не були, або ви зацікавлені у забудові, Звісно для чого містянам стадіон чи парк, ліпше будинки і стоянки
Відповісти
Це дуже добра новина.Хай місто розвивається
Відповісти
Ніякої забудови!!!
Відповісти
Одни протестовали против плавательного бассейна .А со временем не против были,но время ушло да и инвестор тоже.Близок был локоток,но .................
Відповісти
Продать землю по !рыночной цене! с оплатой в бюджет города! А так это прямое воровство стоимости этой земли через постройку и продажу объектов на этой земле! Не будьте ло#ами, добейтесь нормально результата! Потребуйте документы о продаже земли по рыночной цене, а не отчеты об оплате копеечной аренды!
Відповісти
Алла Надточій - дуже красива і розумна дівчина. Родзиночка! Шоколадка з медовою начинкою! А ділянки, будівництво, вайман, матвіїв - то все вторинне - смажена капуста.
Відповісти
Мабуть ця дівчина у депутати йде!
Відповісти
Нема чого писати підлабузництво на всіх сайтах
Відповісти
розводити отакий балаган, якщо вже прийняте рішення про забудову території?
Відповісти
А хто банить коментарі проти? Апять заказуха!
Відповісти
зараз будують жахливо - зовсім не думають як будуть там люди далі жити,зелених насаджень зовсім нема, невеличкий майданчик для дітей на дві багатоповерхівки(250квартир),зараз цей майданчик оточений з усіх боків автомобілями, які вже навіть ставлять на тротуарі, на дитмайданчику.Люди платять шалені гроші за квартири у новобудовах - а їх напихують як тюльку в консервну банку. Якщо не буде достатньої кількості парків, жити у місті буде зовсім не комфорно.
Подивіться на Європу, ми ж туди прагнемо, який процент зеленої зони припадає на територію міста. Високопосадовці і забудовники у квартирах не живуть - вони будують собі будиночки з чималенькою прилеглою територією, тому зовсім не переймаються як ми будемо жити серед кучі багатоповерхівок,яким повітрям ми будемо дихати - вони просто заробляють на нас гроші.
Відповісти
Буде будівництво - не буде стадіону!
"Майбтній" спортивний майданчик для футболу зменшиться у 4 рази, тоді для чого таке футбольне поле ??
Відповісти
А всі просто за,тому що Вайман побудує там гарне поле для дітей і спорт майданчики.
Відповісти
обіцяти то ще не женитись
Відповісти
Алла Надточій пропонує будувати за містом, а сама чомусь проживає в квартирі де є парк, магазини, школи, садочки.
Її будинок будувався, в нас(жильців буд. Карбишева ніхто не запитував) чи ми хочемо чи ні. До речі цей будинок будувався для працівників ЛШК, а дістався міліціянтам та їх сім'ям.
Відповісти
Да, менти, вони такі... Лиш би нам
Відповісти
вже ті розумники починали один раз обносити парканом стадіон.Комусь нагадати,що з того вийшло? І цього разу так буде,мо й гірше бо з тих пір багацько зброї у людей з"явилося...Нехай за нафтобазою свої багатоповерхівки будують чи за райлікарнею,там місця вистачить.
Відповісти
В КПЗ посидиш з своїми ментами - заспокоїшся
Відповісти
Нехай ті трущоби,що з монстрів-заводів лишилися порозбирають і там мікрорайони будують.А ні-парк їм подавай.ПНХ!
Відповісти
Комунальні служби міста спеціально роками оминають той парк, щоб при першій же нагоді сказати, що він "занедбаний" і продати якомога вигідніше? Скільки пам'ятаю, то прибиралась територія кілька разів, і то силами городян, які влаштовували своєрідні "суботники".

Прибрати, пустити партуль, щоб вберегти місце від п'яних шабашів і заставити відпочиваючих прибирати за собою сміття -- і все, більше нічого в тому парку робити не можна!
Відповісти
Ніякої забудови!На рахунок спортивних майданчиків і нормального стадіону це так, а не будувати 4 будинки один на однуму!І що це буде, міні поля для футболу і баскетболу?Приберіть парк, зробіть алеї, поставте лавки.Тут також гуляють люди...не їдуть до центрального парку, зробіть тут такий же!!!Далі за Луцьком місця хватає...вот туди і дорога!
Відповісти
це футбольне поле вже давно муляє очі для бездарних забудовників, які хочуть тільки нажитись на черговому одноманітному житловому комплексі, аби заселити когось, а що парку не стане чи поля, то не біда, обійдуться і джунглями з багатоповерхівок, адже звичайні люди для них другий сорт. Якщо забудують це поле то невдовзі зникне і поле на Писаревського (Теремно), далі і до стадіону Підшипника доберуться подібні "добродії-забудовники"
Відповісти
Шановні дискутуючі! А хто оселивсі на 40му понад 30-25 років назад? Ви памятаєте цей парк? Там завжди була чистота та порядок, і мамочки з дітками гуляли, і доріжки були, і лавочки! Мене 6ти річну дитину бабуся із друзями відпускала на ковриках посидіти! Але все то було раніше- коли за парком прибирали працівники процвітаючого на той час Луцького шовкового комінату.І ніхто навіть не думав там смітити_ було всім соромно (доречі як в Європі). А зараз хто з вас пустить туди свою 6 річну дитину погратися. Там літом цілий день лише п"янки гулянки, і жителі прилеглих територій просто бояться, що як парк облагородять їм ніде буде просто побухать.Хай самі їдуть за місто і бухають!. А я живу на 40 му вже понад 30 років і хочу щоб мій район був найкращий, що нарешті розгребли той смітник, де страшно ходити. Нормальна спортивна сім'я ніколи не
піде туди відпочивати. Хай будують, але поперше ще представлять план благоустрію зеленої зони і щось почнуть робити, розберуть нарешті ті завали сміття, місто хай поставть тудипатруль, щоб не палили костри і не випивали. Чому не спитали жителів всього 40 А кварталу. Я ,наприклад, і мої сусіди не знали про ті
збори.А то тільки жителі прилеглих будинків - це і наш парк теж. Подивіться люди один на одного - і побачите одних зелених жаб, давайте і надалі жити в смітнику, бо наше місто скоро таким і стане, а колись займало перші місця по благоустрію- але то знову ж колись!
Відповісти
Я не архітектор, я людина гуманітарного профілю. Маю смак, який, можливо, від Бога. Люблю своє місто таким, яким воно є. Багато прожив на цьому світі, побував в 17-ти країнах Європи, 4-х країнах Близького Сходу і 4-х країнах Магріба, не рахуючи усіх республік колишнього СРСР. Гіршої забудови, як в Луцьку, не бачив. Вчора шукав будинок по вул. Кравчука. Моторошно! Вулиці немає, є темні двори. Доки знайшов потрібний номер, перепитав 7 чоловік. Людина живе поруч і не знає номера будинку. Відповідають, що тут ніхто нічого не знає. Жах! Така забудова. А подивіться на 33-й мікрорайон. Яке знущання над людьми! Врешті, я дивуюсь, чому голова міста тримає цих матвіївів? Чому вони не метуть дорогу? Це їх профіль. Миколі Романюку потрібні серйозні радники і помічники, люди розуміючі і знаючі, з тонким смаком, різних профілів, щоб підказати, переконати, довести, що має бути саме так. Не Богдан Гончарук, який може потримати на мітингу чи похоронах шапку голови, чи піднести якогось папірця, чи подати парасолю, чи захистити своїм масивним тілом фігуру голови. Від цього багато в чому залежить робота голови. Навіть не від заступників і начальників управлінь, особливо таких, як Соколовська, Вербич, Гнатів, а від помічників і радників, але щоб вони були з інтелектом і смаком.
Відповісти
Просто Микола Романюк український комсомолський банкір, що, фактично, означає обдурити і вкрасти, бажано, побільше, а обгрунтування отримання прибутку напишуть без проблем...он у нього скрізь, де йому треба - наркомани, грошей не вистачає і т.д. почистит і прибрати може тільки там, де не треба вкрасти..от така філософія
Відповісти
100% погоджуюсь з Вами. Так само прожив на 40-А понад сорок років. І пам"ятаю парк ще з тих часів коли в ньому була "крепость" а простіше розвалена споруда куди ЛШК звозив сміття. Потім це все вичистили, в тому числі і мешканці 40-А кварталу. А зараз ситуація , що один будинок, який будував ЛШК а зараз населений міліціонерами і банкірами починає робити погоду. Хоча я бішь ніж впевнений, що самі вони там не гуляють, а максимум це пограють на вихідних в футбол на стадіоні, а мінімум побухають так само в парку. Дивлячись на фото і відео активістів я скажу громаді, що ви вже програли все. Якщо вашими справами опікуються такі пани як Кузів, які торгують власними принципами, то діла не буде 100%. Просто Кузів отримає квартиру в новобудові і буде й надалі кричати "шановна громада, Микола Ярославович".
Відповісти
ти муд.. Вася, я живу в цьому будинку і саме тому вийшов на поле виступати проти забудови.. Принципами не торгую і ніколи не торгував. А твоя "спина"яка сидить
на кріслі з якого ти пишеш ці коменти ніколи не підніметься відстоювати інтереси громади. Таким "патріотам" як ти аби клацати пальцями по клаві:)) Раз такий розумний я тобі тел. свій дам прийдеш документи по справі забереш, подивимось як ти будеш громаду "захищати", а ми потім покоментуємо всі разом.
Відповісти
Вайман побудується на стадіоні, бо касу вже дав. Хіба люди забори спалять
Відповісти
ШАНОВНІ ЗВЕРНІЬ УВАГУ ЯК НАДТОЧИЙ ВЖЕ ПОЧАЛА ШУКАТИ НОВОГО ІНВЕСТОРА ДЛЯ "РОЗБУДОВИ"СТАДІОНУ МОЖЕ ЦЕ БУДЕ КОЗЮРА З ЯКИМ ВОНА ТОВАРИШУЄ ЧИ ВИКОНУЄ ЗАМОВЛЕННЯ ЩЕ КОГОСЬ
Відповісти
В ЛДБК найдорожчі ціни на квартири. А якість, як у всіх забудовників, не краще, не рівніше, не тепліше.
Відповісти
У Луцьку катастрофічно зменшуються зелені насадження!
Яке нахєр вони не будуть чіпати зелену зону! Всі уйобки так брешуть! а потім звалки і асфальт скрізь!

- Де обговорення балансу забудов/зелених насаджень?
- Де спеціалісти від громади по екології і правовим питанням? (про чиновників-дай-обманувсіх навіть згадувати не хочеться)
Відповісти
треба переробити генплан таким чином щоб перш за все видновити зелену зону та побудувати обицяни майданчики и спортивни поля а потим хай будують житло
инакше шановни мешканци знайдеться купа причин щоб видступити вид благоустрою не давайте себе розвести
вимагайте спочатку те що потрибно вам ще вам повторюю при сьогодняшний экономици нихто вкладати гроши в великий благоустрий не буде
бажаю вам вдачи та стийкости на своих позициях
Відповісти
Уважаемые жители района рекомендую вам
пусть сперва сделают зону для отдыха спортплощадку
и детскую площадку
После занимаются строительством домов
При состоянии нашей экономики и бизнеса эта стройка может длиться очень долго и в результате нет никакой гарантиии получения вами этих благ
Короче говоря разведут а в процессе строительства план благоустройства поменяют как им будет выгодно
Удачи и отстаивайте свои права
А землю под дома надо выставить на аукцион или у горсовета полно денег на ремонт дорог и тд
Відповісти
ь юбю.,..
Відповісти