На Волині відбулися змагання зі складання кубика Рубіка. ФОТО

На Волині відбулися змагання зі складання кубика Рубіка. ФОТО
На базі Ковельського промислово-економічного коледжу відбувся Міжнародний чемпіонат зі швидкісного збирання головоломок «Winter West Ukraine 2015».

Близько сорока учасників із багатьох міст України та Білорусі збирали кольорові кубики Рубіки різних форм та розмірів на швидкість, мінімальну кількість ходів, наосліп, однією рукою і навіть ногами, - пише "Слово Волині".

Любителі головоломки упродовж двох днів змагалися в 16 дисциплінах із 18-ти можливих. Вік учасників не обмежували, тому найстаршим тут виявився 33-літній Сергій Кокшаров з Дніпропетровська, а наймолодшим – 10-річний Артур Кришка з міста Миколаїв.

Поряд з юнаками змагалися й дівчата Оксана Тиводар із Закарпаття, яка нещодавно вже встановила національний рекорд України зі складання кубика ногами, і Дарина Крамських із Харкова.

На Міжнародному чемпіонаті зі швидкісного збирання головоломок «Winter West Ukraine 2015» встановили аж три рекорди.

14-річний Данило Турик зі Львова, який лише два роки як професійно займається складанням кубика, зумів покращити результат киянина Ігоря Більченка в дисципліні «Skewb».

Антон Крохмаль з Харкова найбільше запам’ятався глядачам і учасникам чемпіонату тим, що він зумів у дисципліні «3х3» розібратися в головоломці за максимальну кількість ходів (22 ходи). І тим самим продемонстрував четвертий в світі результат.

А Ілля Терешко з Бреста у Ковелі встановив національний рекорд Білорусі. Він був найшвидшим у номінації «Годинник».

Всі переможці Міжнародного турніру зі складання кубика Рубіка «Winter West Ukraine 2015» нагороджені кубками чемпіонату, медалями, дипломами та пам’ятними подарунками. Найбільшу кількість призових місць тут посіли гості з сусідньої Білорусі.

Вони повезли до Мінська аж 6 головних нагород, на два кубки менше вибороли харків’яни. Волинські спортсмени теж показали хорошу гру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всех победителей зачислить в оперативный отдел генштаба! Может хоть это поможет...
Відповісти
Останні новини
На Волині відбулися змагання зі складання кубика Рубіка. ФОТО
02 лютий, 2015, 13:13