Старовижівська райрада не дозволила закрити сільські дільничні лікарні

Старовижівська райрада не дозволила закрити сільські дільничні лікарні
У Старій Вижівці на сесії районної ради вирішили долю двох дільничних лікарень – їх хотіли закрити, однак не змогли.

Як повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода», 31 травня відбулась чергова сесія Старовижівської районної ради.

З ініціативи влади на ній розглядалося питання щодо реорганізації дільничних лікарень у селах Кримне та Сереховичі в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Замість лікарняних ліжок у цих селах влада задумала залишити лише «денні стаціонари».

Як зауважив під час сесії голова Старовижєівської районної організації ВО «Свобода», депутат районної ради Іван Омельчук, це вже третя спроба влади закрити сільські дільничні лікарні. Спершу це робилося під маскою «оптимізації» медичної галузі, тепер – під маскою «реорганізації».

Попередньо на депутатів чинився грубий тиск, їх обдзвонювали представники влади й намагалися вплинути на рішення, переконують у прес-службі «Свободи». Саме із цієї причини, вочевидь, із 40 депутатів на сесію з’явилися лише 28, йдеться в повідомленні.

«Ми як депутати зустрічалися з людьми, відвідували дільничні лікарні в цих селах. Практично всі вони категорично проти задуманої реорганізації. Проти не тільки місцеві мешканці, а й рядові медпрацівники, адже в результаті цього відбудеться масове скорочення не тільки ліжкомісць, а й чисельності медперсоналу. Простим людям уже в печінках сидить їхня оптимізація, варто було б почути, які епітети на адресу влади вони вживали», – прокоментував ситуацію Іван Омельчук.

Зрештою під час сесії представники опозиційних фракцій висловили свою категоричну незгоду з такими намірами влади і не дозволили закрити сільські дільничні лікарні. Попри шалений тиск на депутатів, влада зуміла мобілізувати лише 11 голосів «за» таке рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай прокоментує повідомлення Борис Петрович! Так хотів догодити донецьким!Ганьба волинській владі!Поліщуки молодці,респект!
Відповісти
Останні новини
Старовижівська райрада не дозволила закрити сільські дільничні лікарні
02 червень, 2012, 15:36