До дня закоханих у Луцьку організовують «побачення»

До дня закоханих у Луцьку організовують «побачення»
У Луцьку вкотре організовують «Благодійний аукціон побачень» з благородною метою – зібрати кошти на допомогу волинським військовим, які перебувають на Сході.

У коментарі ВолиньPost волонтерка обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО та організатор заходу Ірина Оніщук розповіла, що лоти учасників можна переглянути та придбати у спільноті Вконтакті - «Волинський благодійний аукціон для бійців АТО».

Стартова ціна кожного «лоту» – 20 гривень. Лоти оплачуватимуться перечисленням коштів на картку Приватбанку, яку волонтери відкрили спеціально для нашого аукціону відкрили.

Ставки І туру можна буде робити до кінця дня 12 лютого.

«Декілька років тому київські волонтери таким способом збирали гроші на лікування однієї дівчини, яка на даний момент часу жива і здорова. Дану акцію в той час афішували ЗМІ, завдяки чому я й дізналась про неї, і я вирішила, що можна було б організувати такий аукціон для збору коштів нашим солдатам в цей непростий час. І я запропонувала свою ідею Ірі Касабуцькій, волонтеру зі стажем, і вона мене підтримала. А потім ми спільно долучили до нашого проекту волонтера Юлю Гордон та одного із лідерів волинських ультрас Тараса Третяка», - каже дівчина.

Згодом волонтерка дізналася, що восени минулого року в Луцьку громадська організація «Іскра» вже організовувала таке дійство та зібрала понад 20 тисяч гривень.

«Тож ми вирішили знову провести цю акцію, і приурочити її до Дня Святого Валентина. Ми плануємо за виручені кошти закупити найнеобхідніші речі для наших бійців, які вони вказують у заявках «Обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО». Тому, що з початком нової мобілізаційної хвилі зросте попит, а ми дуже хочемо допомогти кожному, хто до нас звернеться», - підкреслила волонтерка.
Волонтерка Ірина Оніщук
Волонтерка Ірина Оніщук

Ірина Оніщук наголосила, що за виручені кошти планують придбати термобілизну, військову форму, берци, балаклави та інші речі, яких потребують бійці.

«Також ми плануємо продавати оригінальні речі, яких ніде не можна буде придбати окрім нашого аукціону. Наприклад, «Фотопутівник по Волинській області» з автографами наших бійців (Азову, Айдару, ДУКу, 1 БТО «Волинь» добровольчої роти «Світязь» та 14 ОМБ). А також оригінальні речі виготовлені нашими солдатами, волонтерами і небайдужими українцями, які хочуть підтримати наших захисників», - зауважила Ірина.

«Всі зібрані кошти будуть витрачені на матеріальне забезпечення військових які на даний момент на передовій і яких в те пекло відправлять, щоб хоча б якось полегшити їх життя там. Це обов'язок кожного громадянина України - це наша спільна справа повернути те, що в нас так підступно відібрали, те що належить нашому народу», - додала дівчина.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: акція, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.