На Волині меценат вклав у медицину 5 мільйонів гривень

На Волині меценат вклав у медицину 5 мільйонів гривень
Європейські умови для породіль Рожищенського району, 2 капітально відремонтовані ФАПи, 3 сучасні реанімобілі для районних лікарень, діагностичне та операційне обладнання, енергозберігаючі вікна та якісні меблі – це далеко не увесь перелік зробленого в медичній галузі торік завдяки фінансовій підтримці народного депутата Сергія Мартиняка.

Парламентар називає такі капіталовкладення стратегічними, адже це інвестиції в здоров’я людей. Саме тому медичні послуги мають бути якісними та доступними кожному жителю області.

Задля цього меценат спонсорує ремонти відділень у районних лікарнях, аби вони були на зразок європейських клінік. Дбає про заміну старого обладнання ще радянського зразка на сучасне і високотехнологічне, адже від правильної діагностики залежить ефективність лікування пацієнтів.

Також забезпечив сучасним медтранспортом районні заклади, аби
тамтешні фахівці мали можливість рятувати життя важкохворих пацієнтів. Не оминає увагою благодійник і сільську медицину, щоб люди змогли отримувати належне обслуговування в найближчому населеному пункті.

Загалом торік на модернізацію медицини нардеп спрямував майже 2 мільйони гривень. Тим часом за останні роки інвестиції були ще суттєвіші – галузь охорони здоров’я отримала на розвиток більше 5 мільйонів гривень.

Так, завдяки меценатові, 5 районних лікарень і 3 сільські заклади мають медтранспорт. Крім того, капітально відремонтували 3 ФАПи в Горохівському, Рожищенському та Турійському районах, а також неврологічне відділення в Локачинській, приймальне і хірургічне в Турійській, акушерсько­-гінекологічне в Рожищенській та хірургічне (друга черга) в Луцькій райлікарнях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині меценат вклав у медицину 5 мільйонів гривень
05 березень, 2015, 18:50