У Шацькому районі реліквії обмінюють на медикаменти для бійців АТО

У Шацькому районі реліквії обмінюють на медикаменти для бійців АТО
Волонтерка з Волині влаштовує аукціони на яких продають старовинні речі, а за виручені кошти купують ліки для бійців АТО.

Волонтерка групи «Небайдужі» Катерина Бондаренко декілька місяців тому, шукаючи по Інтернету кровоспинні препарати в аптечку своєму братовібійцю, який служив на Сході, випадково натрапила на пост хлопця, котрий пропонував дістати необхідні препарати по собівартості в США, - пише Шацький край.

Він же допоміг зв’язатися із спільнотою EuroMaidan Items Aurtion to benefit Ukrainian people та, зокрема, з Галиною Карпенською, котра, проживаючи у США, допомагає влаштовувати інтернетаукціони з продажу виробів ручної роботи українських майстрів, а за виручені кошти надсилає в Україну аптечки зразка НАТО, в якій є усі необхідні препарати для надання першої невідкладної допомоги пораненим.

Аптечки та медикаменти закуповуються по собівартості також через діаспору українців в Америці – фундацію «Save live Together/Рятуємо життя разом» та її координатора Тоню Левчук. З цією організацією, як говорить Катерина, співпрацює народний депутат та активіст Майдану Володимир Парасюк.

Повитягавши із горища вишиті рушники, сорочку, Катерина віддала їх на аукціон, аби поміняти на кровоспинні препарати. Перший успіх надихнув Катерину на подальшу роботу, бо постійні спілкування із братом, що воював, дали зрозуміти: іноземні медичні препарати вкрай необхідні й іншим бійцям. Задумом міняти старовинні речі ручної роботи на медикаменти чи продавати їх на аукціоні поділилася із волонтерами групи «Небайдужі».

Про збір старовинних речей (вишиваних рушників, серветок, скатертин, наволочок та простирадл), сучасних вишивок, речей руч¬ної роботи волонтери оголошували на різноманітних акціях, які влаштовували у Шацьку на підт¬римку воїнів АТО.

На заклик одразу відгукнулося чимало жителів Шацька та району: приносили ляльки-тильди, старовинні, вишиті на мішковинах чи іншому полотні, картини, рушники (найдавніший – із 1929 року – принесла жінка із с. Ростань), наволочки, серветки, вишиті інші вироби ручної роботи.

Більшість із цих речей обміняли на ме-дикаменти за сприяння Волинської організації ветеранів Афганістану. А молоді майстрині взялися вишивати картини бісером та робити різноманітні прикраси в українському стилі.

Катерина Бондаренко розповіла, що жителі району активно долучилися до аукціону, передаючи речі і для торгів, і для обміну на медикаменти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Шацьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Шацькому районі реліквії обмінюють на медикаменти для бійців АТО
23 березень, 2015, 16:08