У Луцькраді роз’яснили новий механізм призначення житлових субсидій

У Луцькраді роз’яснили новий механізм призначення житлових субсидій
Згідно із постановою Кабінету Міністрів України у 2015 році затверджено новий механізм призначення житлових субсидій, відповідно до якого субсидія призначатиметься одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкритий особовий рахунок для оплати за комунальні послуги.

Про це стало відомо під час оперативної наради з луцьким міським головою Миколою Романюком 24березня.

Директор департаменту соціальної політики Лариса Боярин зазначила, що призначення субсидії відбуватиметься на підставі спрощених форм заяви та декларації. Скасовується подання додаткових довідок про доходи.

Окрім того, запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. Кожне домогосподарство (житлові квартири, та будинки) у квітні та жовтні поточного року отримає спрощені форми заяви та декларації разом з інструкцією їх заповнення.

«Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням житлових субсидій, крім здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму понад 50 тисяч гривень. Скасовуються також обмеження щодо наявності у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів, наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні», - мовила Боярин.

Документи для призначення субсидій подаються до органів соціального захисту населення особисто заявником, або можуть бути надіслані поштою.

Якщо подано неповні або недостовірні відомості про доходи, витрати зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, може бути відмовлено у призначенні субсидій або припинення її надання. У такому разі заявник зобов’язаний повернути надміру нараховану суму субсидії у подвійному розмірі.

«На офіційному сайті департаменту соцполітики розміщено «Калькулятор субсидій», який дає можливість попереднього визначення права на призначення субсидії та її приблизний розмір», - мовила директор департаменту соціальної політики міськради.

Субсидії призначатимуться на соціально-встановлену норму, тобто це норми житла на одну людину для призначення житлових субсидій. Сьогодні - це 13,65 квадратних метра і 35 квадратних метра на сімейне домове господарство.

Нині у Луцьку житловими субсидіями користується майже 9 тисяч сімей міста, але у департаменті соцполітики очікують, що з різким підвищенням цін на комунальні послуги цифра отримувачів таких субсидій зросте до 60 тисяч сімей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді роз’яснили новий механізм призначення житлових субсидій
24 березень, 2015, 10:29