100 тисяч за березень: рації, сітка, форма*

100 тисяч за березень: рації, сітка, форма*
Попри те, що на Cході країни стало тихіше, роботи у волинських волонтерів не меншає, - розповідають вони.

Так, вже нині потрібно зібрати бійців, які вирушають у зону
АТО, аби підмінити своїх демобілізованих товаришів. Надходять заявки і з передової.

Потрібно усе, втім, найактуальнішим замовленням залишається форма, - каже волонтер Володимир із Волині, який нині перебуває на Cході країни.

"Навіть якби я привіз сюди цілу вантажівку спецодягу, повірте, усе розібрали б, нічого не залишилося б", - зазначив він.

Форма потрібна не тільки бійцям на передовій, а й тим, хто вже невдовзі вирушить на Схід.

Тож третину коштів, передбачених на березень у рамках проекту "100 тисяч у місяць", який стартував в лютому з ініціативи волинського нардепа Сергія Мартиняка, волонтери планують витратити на придбання військової форми.

Відтак, на 27 тисяч гривень хочуть купити майже сотню комплектів весняно-літньої закордонної форми (штани, кітель), - розповів координатор одного з відділів обласного координаційного Центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям Сергій Рижков.

Окрім того, на замовлення рожищенських волонтерів, вже придбали 16 рацій на суму 20 тисяч гривень саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР.

Нині хлопці проходять навчання на Рівненському полігоні та готуються вирушати в зону АТО.

Тим часом рації, зазначили волонтери, вибирали за співвідношенням ціна-якість. Тож радіус дії приладів - від 2 до 10 кілометрів, вони двоканальні і головне - батарея тримає 3-4.

Ще одне замовлення волонтерів, яке оплатили з березневих коштів (5 тисяч 600 гривень), - матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної. Її буде плести місцевий волонтер.

Тим часом робити сітку маскувальною будуть волинські школярі, які вже неодноразово допомагали у цій справі, - розповідають у координаційному центрі. Що ще придбають у рамках проекту "100 тисяч у місяць" в березні, стане відомо вже згодом, адже нині на розгляді ще декілька заявок.

Довідка: проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень.

Така ініціатива належить меценатові фонду нардепу Сергієві Мартиняку. Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі волонтери, зокрема волинський обласний координаційний Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям, де, власне, і приймають заявки.

Звертатися можна і у фонд, втім, остаточне рішення - за Центром.

Нагадаємо, що у лютому в рамках проекту купили акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники для бійців. Таким було замовлення волинських волонтерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.