У Луцьку відбувся загальноміський Страждальний хресний хід. ФОТО

У Луцьку відбувся загальноміський Страждальний хресний хід. ФОТО
В обласному центрі представники Української православної церкви Київського патріархату провели 10 ювілейний хресний хід від Хрестовоздвиженської церкви до Свято-Троїцького кафедрального собору.

Хресна хода відбулась на чолі митрополита Луцького і Волинського Михаїла 10 квітня.

Традиційно у Страсну п’ятницю християни східного обряду проводять Страждальний хресний хід, згадуючи довгий і важкий шлях Ісуса Христа на Голгофу.

12 стоянь символізують муки Христа, які розпочинаються з моменту взяття на плечі важкого хреста і закінчуються смертю Ісуса на ньому.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, символічно повторюючи страждальну дорогу Спасителя, ніс великий дерев’яний хрест.

Під час хресного ходу молились за українських воїнів, за об’єднання українського православ’я, за припинення в Україні та світі кровопролиття, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Вітчизни й Волинського краю.

Попри всі негаразди у державі молились віряни також і за українську владу, за місто Луцьк і його жителів, за здоров’я хворих, за благополуччя сімей, за українських воїнів, за тих, хто за межами України, за ув’язнених, подорожніх, за тих, хто ненавидить і хто любить нас.

Також священики УПЦ КП під час хресного ходу кропили свяченою водою перехожих лучан, які через особисті справи не мали змоги або не хотіли долучитись до ходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а людей то жменька... шо, михайло, довели паству? Тепер певно і ті хто колись до вас ходив - порозбігалися...
Відповісти
а вас не бентижить той факт, що хода відбувалась у будній день, щей і у робочий час...пройдіться по луцьких храмах у вечері...все таки Волинь на відміну від інших областей є побожнішою
Відповісти
Що це за така пісулька??? До чого тут це??? Багато хто не прийшов через сімейні справи, робочі... Це не означає, що там люди порозбігалися!!! Ви погляньте, що там робиться під час соборування, великих свят і так далі!!! Нема принаймі людей, які стоять, як ті пам ятники бліді та з "мізками промитими", як москалі...
Відповісти
Похоже на шоу. Хресна дорога з сміхом,вигуками,Вибачте реготом?В ЄВАНГЕЛІЇ не так описано хресну дорогу.
Відповісти
Бачити і йди в ході і приймати в ній участь різні речі!!!! реготу не чути було, а хто хотів концентрувався на читанні Євангліє!!! не дивуюсь таким коментарям, їх вистачає часу написати ніж на службу сходити!!!
Відповісти
та нема там,що комментувати навіть. або безбожники, або москальські "генії"...все.
Відповісти
А чому заголовки, колона священиків перекрила рух, вже не актуальна....
Відповісти
бачте, бачте, адже в "москальській церкві" більше "божої благодаті" =))) Люди, схаменіться та одумайтесь!Гріх навіть таке писати і якщо ан це пішло НЕ ВАШОГО РОЗУМУ ЦЯ СПРАВА!ДО ЦЬОГО ТРЕБА ДОРОСТИ ТА ДІЙТИ,як душею та і розумово!!! Тому, тримайте свої "фразки" при собі, не ображайте ближніх своїх!
Відповісти
Дя того щоб когось наставляти елементарно прочитай що таке розкольники, чим займася пройдисвіт Філарет, читай духовну літературу. А хочеш потрапити в пекло- вперед до розкольників ( Антоній давно це пердбачив- читай і не будь укробидлом)
Відповісти
А давайте ми на день автомобіліста будем по тротуарах їздити.
Відповісти
а на хресті внизу є колесика?
Відповісти
Хресний хід - дуже цікавий і сакральний захід.
Але відсталість (ортодоксальність) й корумпованість православної церкви перетворюють його в церемонію для населення з дуже низьким інтелектуальним рівнем.
Зовсім по іншому Хресні Ходи відбуваються на Заході Европи й Америці. Там це унікальна ключова подія року, місяців. Багатьом Хресним Ходам передують кількадесяткілометрові пішоходні пілігримські прощі до святинь.
На жаль корумпована українська церква не здатна надати сакральність й привабливість такому заходу.
Відповісти
Бодай при проведенні Хресних Ходів усі православні конфесії могли б об`єднуватись - екуменізація.
Відповісти
Чому транспороний потік має терпіти незручності через шоу православних упирів?
Відповісти
Ортодоксальним клоунам не місце на волині, Волинь католицька навік!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся загальноміський Страждальний хресний хід. ФОТО
10 квітень, 2015, 14:03