Директора «Ковельського ЖБК» судитимуть за шахрайство

Директора «Ковельського ЖБК» судитимуть за шахрайство
За шахрайське заволодіння коштами, зловживання службовим становищем та відмивання грошей замовників будівництва багатоквартирних будинків, одержаних злочинним шляхом, судитимуть директора ТзОВ «Ковельський ЖБК».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

До Ковельського міськрайонного суду направили кримінальну справу щодо директора ТзОВ «Ковельський ЖБК». Досудове слідство у цій справі проводив слідчий відділ ПМ ДПС в області.

«Директор ТзОВ «Ковельський ЖБК» у 2006-2008 роках уклав та підписав договори підряду на капітальне будівництво житлових будинків по вулиці Степана Бандери, 10, та по вулиці 40 років Перемоги, 10, в місті Ковелі з 55 фізичними особами», – розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Валентин Чмух.

Жителі міста Ковеля та Ковельського району, які і є замовниками будинків, виконуючи умови договору, у 2006-2009 роках перерахували на рахунок товариства грошей на суму майже 10 мільйонів гривень як внески на зведення нових будинків.

Однак у ТзОВ «Ковельський ЖБК» був відсутній дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області на початок будівельних робіт зі спорудження житла.

Попри це, запевняють у прокуратурі, директор товариства шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами громадян та в результаті так і не виконав своїх зобов’язань перед замовниками.

Створюючи видимість спорудження житла, частину одержаних злочинним шляхом коштів у сумі понад 1 мільйон гривень, підприємець привласнив собі. Він придбав дорогу іномарку та земельну ділянку з будинком відпочинку в урочищі Гряда.

Житлові будинки в місті Ковелі не збудував та не здав в експлуатацію, йдеться у повідомленні прес-служби.

На все рухоме та нерухоме майно обвинуваченого посадовця та очолюваного ним товариства накладено арешт, аби відшкодувати заподіяні збитки потерпілим.

Міру покарання посадовцю визначить суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.