Росія несподівано «захотіла» до Євросоюзу

Росія несподівано «захотіла» до Євросоюзу
Росія "була і залишається в одній сім'ї з європейським народами" і зараз саме час почати консультації про євроінтеграцію.

Про це заявив спікер Державної думи Росії Сергій Наришкін повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ЛИГАБизнесинформ".

"На тлі санкцій та активно просувається зараз Трансатлантичного угоди про торговельно-економічне партнерство між Євросоюзом і США його заяву для багатьох на Заході напевно стало несподіваним", - припустив Наришкін, нагадавши, що, між тим, Росія "не раз говорила про можливість майбутньої інтеграції двох регіональних об'єднань - ЄАЕС і Євросоюзу".

Переймаючись питанням про своєчасність таких планів, спікер Держдуми висловлює впевненість, що "саме зараз саме час про це не тільки мріяти, а й говорити вголос, саме час почати консультації".

"І справа не тільки в тому, що подібні питання вирішуються десятиліттями. Просто сьогодні майже не залишилося простору для творення. Немає позитивного порядку, яка - при всій удаваній несвоєчасності і навіть фантастичності - насправді нічого фантастичного не несе", - переконаний він.

Росія ж, підкреслює Наришкін, "була і залишиться в одній сім'ї з європейськими народами", разом з якими за останні 20 років "накопичили такий солідний багаж, що це сильно схвилювало навіть тих, хто живе по той бік океану".

У цьому контексті він нагадує, що "всього пару років тому термін" Велика Європа "був одним з самих повсякденних в політичному словнику, в той час як про своїх трансатлантичних устремліннях наші партнери воліли вголос не говорити".

Чи не торкаючись питання про те, як "може виглядати наша нова, спільна з європейцями, повістка", оскільки "ця тема заслуговує окремої розмови", Наришкін підкреслює принципову згоду з Земаном: "Яка різниця, як наше зближення знову станеться? Але ж станеться - інакше й бути не може!".

Раніше Наришкін звинуватив США в імперіалізмі. Він заявив, що кінцева мета конфлікту навколо України - це укладення жорсткого економічного угоди США з ЄС.

"Кінцева мета - аж ніяк не світле загальноєвропейське майбутнє українських громадян, а висновок жорсткого і всеохватного економічної угоди з ЄС, де Європі, схоже, уготована роль молодшого партнера", - вважає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: росія, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія несподівано «захотіла» до Євросоюзу
28 квітень, 2015, 09:27