Водія вантажівки, який збив велосипедиста, засудили на три роки

Водія вантажівки, який збив велосипедиста, засудили на три роки
Луцький міськрайонний суд виніс вирок громадянину, який заснув за кермом і наїхав на велосипедиста.

Як з’ясувалось, обвинувачений 28 березня 2015 року їхав на вантажному автомобілі по автодорозі «Львів-Радехів-Луцьк» в селі Чаруків Луцького району. Проте, водій заснув за кермом під час руху транспортним засобом, внаслідок чого виїхав на зустрічну смугу та зустрічне узбіччя, де скоїв наїзд на велосипедиста, який саме їхав по узбіччі.

В результаті аварії велосипедист отримав тяжкі тілесні поранення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю і покаявся за скоєне. Потерпілий теж прохав головуючого суддю не карати порушника надто жорстоко.

Представники Феміди виріши не позбавляти обвинуваченого права керувати автомобілем, як це передбачено статтею 286 ч.2 КК України, адже керування транспортними засобами є єдиним джерелом доходу та засобом для існування обвинуваченого, а тому позбавлення цього права поставить його у скрутне матеріальне становище.

Головуючий суддя визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло йому тяжке тілесне ушкодження - ВолиньPOST) , призначивши покарання - три роки позбавлення волі.

Проте, зважаючи на щире каяття підсудного, позитивні характеристики на нього та прохання потерпілого, суд звільнив його від відбуття, призначеного за даним вироком покарання, якщо водій протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аварія, ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водія вантажівки, який збив велосипедиста, засудили на три роки
19 травень, 2015, 17:55