Рада підтримала законопроект щодо шахтарів, який лобіював нардеп із Волині

Рада підтримала законопроект щодо шахтарів, який лобіював нардеп із Волині
Рада підтримала законопроект щодо порядку компенсацій за оплату комуналки шахтарям.

Верховна Рада проголосувала за проект закону, співавтором якого є волинський депутат Ігор Гузь.

Якщо раніше шахтарі, які проживали у приватних будинках, могли безкоштовно отримувати вугілля для господарських цілей, а ті, хто проживав у квартирах, такої потреби і можливості не мали, то тепер, згідно законопроекту, останні можуть отримати за вугілля грошову компенсацію.

За це рішення проголосували 234 народних депутатів із 327 зареєстрованих у сесійній залі, повідомляють ЗМІ.

Як зазначається у пояснювальній записці, виходячи зі специфіки умов праці шахтарів, які працюють (працювали) на гірничих підприємствах, Гірничим законом України передбачений цілий ряд компенсаторних механізмів для забезпечення соціальної захищеності працівників вугільної галузі, основним з яких є безоплатне надання вугілля на побутові потреби у визначеному законодавством розмірі.

«Шахтарі перебувають у складній ситуації – закриття шахт, мітинги… Ми пропонуємо нормальний законопроект. Шахтарі, які проживають в приватних оселях, можуть брати вугілля, а ті, хто живе в багатоквартирних будинках, не можуть цим скористатися. Є пропозиція віддати грошима…», - заявив з трибуни Верховної Ради Ігор Гузь напередодні голосування.

Так, законопроектом встановлюється, що особи, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках (квартирах), що мають центральне опалення або інше індивідуальне (непічне) опалення, отримують компенсацію за оплату електроенергії, газу та центрального опалення житла, що виплачується за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.