Волинянин отримав 10 років за спробу провести наркотики через кордон

Волинянин отримав 10 років за спробу провести наркотики через кордон
Мешканця Любомля засудили за спробу провести наркотики з Польщі до України.

Любомльський районний суд Волинської області визнав волинянина винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.305, ч.3 ст.311 Кримінального кодексу України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів в особливо великих розмірах; незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів).

Як з’ясувалось, обвинувачений придбав в місті Хелм Республіки Польща прекурсор псевдоефедрину, а потім намагався переправити їх до України через смугу спрощеного митного контролю Ягодинської митниці.

Він сховав наркотичні засоби серед особистих речей в двох сумках і аптечці у багажному відділенні чужого автомобіля, де сам був пасажиром. Загалом, у контрабандиста знайшли 882 пігулок з вмістом в особливо великому розмірі, 57,75 грама, прекурсору псевдоефедрину. Їх чоловік хотів збути на території України невстановленій особі для подальшого їх використання при виготовленні психотропних речовин.

Сам обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав частково. За його словами, ліки він хотів використати для профілактики простудним захворюванням. А що до великої кількості вилученого препарату, то це через значну різницю в цінах між Україною і Польщею. Жодного наміру використати для виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин не мав, як і збувати іншим особам.

Проте, під час суду, один зі свідків зізнався, що декілька разів приїжджав до обвинуваченого додому в Любомль за таблетками «Цірус», з яких його знайомий виготовляв наркотичний засіб «первітин».

Окрім цього, експерти виявили у контрабандиста психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання психостимуляторів і синдром залежності від них, а на його тілі знайшли сліди від внутрішньовенних ін’єкцій.

Любомльський районний суд Волинської області визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.305, ч.3 ст.311 КК України, і за цими законами призначив йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі та з конфіскацією всього його приватного майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин отримав 10 років за спробу провести наркотики через кордон
21 травень, 2015, 17:28