Росія розпочала маштабні військові навчання

Росія розпочала маштабні військові навчання
У Росії почалися військові навчання із використанням 250 одиниць авіації й 700 одиниць різноманітної військової техніки.

Про це пише BBC Україна.

У навчаннях, що триватимуть впродовж чотирьох днів - до 28 травня, беруть участь 12 тисяч військовослужбовців.

Російське міноборони називає маневри раптовою перевіркою бойової готовності авіації і військ протиповітряної оборони Центрального військового округу РФ. Раптову перевірку почали "за рішенням верховного головнокомандувача військ РФ Володимира Путіна".

При цьому у міноборони Росії наполягають, що попередили країни ОБСЄ про проведення раптових навчань.

Напередодні військові частини, що беруть участь у перевірці, привели у повну бойову готовність.

У вівторок зенітно-ракетні підрозділи, задіяні у перевірці, почали передислокацію на міжвидові полігони "Ашулук" і "Капустин яр" у Астраханську область.

Крім того, під час навчань літаки дальньої авіації завдадуть ударів крилатими ракетами по наземних цілях умовного супротивника на заполярному полігоні "Пембой" у республіці Комі.

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, нинішні навчання є підготовчим етапом до запланованих на вересень стратегічних командно-штабних навчань "Центр-2015".

Водночас, як зазначають експерти, раптова перевірка військ у РФ почалася в той же день, що й арктичні маневри Arctic Challenge, які НАТО проводить разом із Фінляндією й Швецією.

З початку 2015 російські армія і флот вже кілька разів піднімалися по тривозі, в маневрах брали участь великі військові з'єднання, дислоковані в різних частинах Росії.

Минулого тижня генсек НАТО Йенс Столтенберг висловив стурбованість з приводу зростання кількості раптових військових навчань у РФ і закликав Москву до більшої відкритості при їх проведенні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: РФ, війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.