У Іваничівському районі на відпочинок дітей виділили «дірку від бублика»

У Іваничівському районі на відпочинок дітей виділили «дірку від бублика»
На літній період на Волині планують оздоровити 37 тисяч діточок. В першу чергу – це діти соціально незахищених верств.

Про це стало відомо під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей.

Цього літа волинських дітей оздоровлюватимуть виключно за кошти місцевого бюджету, гроші від Фонду соціального страхування цього року не надійде.

Загалом, на організацію відпочинку та оздоровлення дітей із міських та районних бюджетів планують використати майже 8 мільйонів гривень, вдвічі більше коштів виділять в обласного бюджету – понад 16 мільйонів гривень.

«Якщо брати по сьогоднішніх показниках і по фінансових ресурсах, то плануємо охопити близько 30% (приблизно 37 тисяч діток, - ВолиньPost). В першу чергу – це діти соціально незахищених верств. Також додались діти загиблих учасників АТО, демобілізованих учасників АТО та діти-переселенці», - розповіла заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Окрім цього на Волині планують оздоровити частину дітей з підконтрольних Україні території Донеччини.

Голова комісії з реорганізації управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин розповів, що до відкриття сезону дитячі табори майже готові.

«На час перевірки, дитячі заклади, які відкриваються до літнього оздоровчого сезону 1 червня були готові до відкриття на 85%», - сказав він.

Планується, що у 2015 році на Волині працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності. У них збираються оздоровити майже 5 тисяч діток.

Крім цього, держслужбовці збираються відкрити на літній період 333 табори відпочинку, де активно відпочиватимуть близько 25 тисяч дітей.

Проте, не всі райони якісно виконують свої функції по підготовці до оздоровлення діточок. Під час засідання міжвідомчої комісії з’ясувалось, що Іваничівський район у своєму бюджеті не передбачив кошти на це. Там збираються оздоровлювати дітей за рахунок обласних грошей. Це викликало обурення в Світлани Мишковець.

«Ще такого не було, щоб районний бюджет не виділив ні копійки, дірку від бублика, на літній відпочинок дітей. Прошу допрацювати», - сказала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Іваничівському районі на відпочинок дітей виділили «дірку від бублика»
27 травень, 2015, 12:46