Біля Луцька на картах ганяли діти та дорослі

Біля Луцька на картах ганяли діти та дорослі
До села Крупа Луцького району з’їхалися діти та дорослі з понад 10 областей позмагатися у картингу: тут відбувся Чемпіонат України з цього виду спорту.

Про це розповідає ICTV.

Одному з наймолодших учасників – Володимиру Нікішину з Луцька – 10 років. На змагання він приїхав з мамою. Захопленню сина картингом вона ніколи не перечила. Бо, хоч спорт небезпечний, у ньому хлопець проявляє свою спритність і силу духу та відчуває екстремальний запал від змагань, вважає вона.

До змагань картингісти готуються довго та ретельно, крута траса не вибачає навіть найменшого промаху. Висока швидкість здобути перемогу не допоможе. Тут головне – вміло маневрувати та обходити суперників. Цього разу обійшлося без серйозних травм.

«Небезпечний вид спорту, бо ти незахищений, півтора сантиметри від землі, не пристебнутий, над головою нічого нема, ніякого каркаса, є можливість перекинутися і наїхати один на одного», – каже учасник чемпіонату Дмитро Бондарук.

Картинг – спорт не з дешевих, кажуть учасники. Найбільше грошей витрачають на заміну гуми, яка швидко стирається, та на ремонт двигунів. Один карт коштує майже дві тисячі євро.

«У машині зношується практично все, і зараз федерація спорту написала нам новий регламент, щоб усі їздили на однаковій гумі, щоб не було порушень та всі були в однакових умовах», – говорить організатор змагань Сергій Ковальчук.

Організатори кажуть, що щороку цей вид спорту стає дедалі популярнішим, особливо серед дітей, адже у малечі немає страху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біля Луцька на картах ганяли діти та дорослі
25 червень, 2012, 14:45