Керівник волинського вишу хотіла отримати російське громадянство після анексії Криму, - ЗМІ

Керівник волинського вишу хотіла отримати російське громадянство після анексії Криму, - ЗМІ
Виконувач обов’язків ректора Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук у час анексії Криму через суд відстоювала своє право на російське громадянство.

Про це інформує інформаційно аналітичний портал «4 влада».

Про судову справу Зоряни Герасимчук задля отримання російського громадянства, Рівненському агентству журналістських розслідувань розповіли джерела в правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовника, одразу ж після анексії Криму Росією у березні-квітні 2014 року, дочка багаторічного ректора цього вишу Віктора Божидарніка Зоряна Герасимчук взялася оформлювати російське громадянство. В цей час вона саме перебувала на півострові і просила тамтешні, вже не підконтрольні Україні органи, надати їй російське громадянство. Однак їй відмовили через наявність луцької реєстрації.

Попри це, 28 квітня Зоряна Герасимчук звернулася із позовом проти Федеральної міграційної служби Російської Федерації до Гагарінського районного суду міста Севастополь. Жінка просила надати їй російське громадянство. Що було підставою для цього і на чому ґрунтувався позов, на жаль, не відомо.

Підтвердженням того, що така справа розглядалася в суді, є запис у списку справ, призначених до розгляду в Гагарінському райсуді Севастополя.

Представляв інтереси Зоряни Герасимчук у суді севастопольський адвокат Артем Тюшляєв.

18 червня того ж року суддя Катерина Матюшева, як свідчить сайт суду, задовольнила позов Зоряни Герасимчук. На жаль, самого рішення Гагарінського райсуду Севастополя у відкритих джерелах знайти не вдалося. В українському реєстрі судових рішень останній документ ухвалений цим судом датується 25 березня. В російському аналогічному реєстрі не те, що рішення, але й сам суд ще не скрізь внесений.

В автобіографії Зоряни Герасимчук є невеликий період часу, який пов`язує її із Кримом. Так, у 2014 році вона працювала заступником директора Севастопольського Інституту банківської справи УБС НБУ. Вже після цього повернулася на посаду першого проректора ЛНТУ.

Журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань протягом двох днів намагалися поспілкуватися із Зоряною Герасимчук. Спочатку виконувач обов'язків ректора піднімала слухавку і постійно посилалася на зайнятість і відсутність можливості розмовляти, а згодом і взагалі перестала відповідати на дзвінки.

Вдалося поспілкуватися із адвокатом пані Герасимчук Артемом Тюшляєвим. Чоловік підтвердив, що рішення суду у відкритих джерелах немає, однак надавати будь-які документи чи коментувати справу свого клієнта відмовився. На запитання чи було якесь судове продовження цієї справи, і чи отримала після виграного суду Зоряна Вікторівна російський паспорт, адвокат відповів, що йому це не відомо.

Журналісту ВолиньPost вдалося все ж поспілкуватися із Герасимчук і поцікавитись у неї, як вона може прокоментувати цю ситуацію із російським паспортом.

Жінка заявила, що громадянство у суді не отримується і вважає, що волинські ЗМІ розповсюдили інформаційну «качку» задля того, аби напередодні виборів ректора заставити повірити виборців у те, що вона має якесь інше громадянство.

«Ця інформаційна «качка» була вкинута моїми опонентами аби очорнити моє ім’я. Я вважаю, що це питання буде розбирати у кінці виборів ректора – суд. Я буду позиватись по цьому питанню у судові органи», - мовила донька екс-ректора ЛНТУ.

На запитання журналіста, чи спростовує Герасимчук інформацію про позов до суду і вимогу отримати російське громадянство, жінка нічого конкретного не відповіла, а лише зазначила, що у неї немає ніякого російського паспорту, після цього вона відмовилася продовжувати розмову із журналістом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких тримати не потрібно ,хай валить в Росію. ,чистіше повітря буде .
Відповісти
треба надати
і хай собі їде
Відповісти
А що, ти в неї просив?
Відповісти
то доця?
Відповісти
дочка багаторічного ректора цього вишу Віктора Божидарніка
Відповісти
Ахахахах, як гарно протримали новину аж до дня виборів :) І виховують з нас правильне суспільство? Відчувається ж в якому тоні написаний текст. Мій вердикт: стаття куплена, при чому одним з кандидатів.

выборы-выборы,
кандидаты...
П. С. Противсіх
Відповісти
один фіг вона буде ректором, все вже вирішено
Відповісти
Насправді дуже несподівано вийшла ця публікація і саме головне напередодні виборів. Волиньпост, вам не стидно? Я вважала вас справедливим інформаційним виданням. По честі, то там (ЛНТУ) і не має кого вибирати. Ну не Талаха ж. Дуже нехороші чутки ходять, а це як відомо "не спроста". Хоча мені всеодно, своїм дітям я звісно не буду радити цей навч.заклад і іншим до цих пір не раджу.
Відповісти
По реакції доці схоже на правду.

Хлібом-сіллю зустріне російських окупантів на танках.

Як огидно - це ж не приватний навчальний заклад аби так феодально передавати державну посаду.
Відповісти
Рік тому справу якоїсь/якогось Герасимчук З.В. було вирішено, а тільки зараз хтось заплатив, щоб її було розголошено.
Цирк)
Відповісти
Останні новини
Керівник волинського вишу хотіла отримати російське громадянство після анексії Криму, - ЗМІ
17 червень, 2015, 14:42