«СтоХІД» об’єднав волинську молодь. ФОТО

«СтоХІД» об’єднав волинську молодь. ФОТО
Серед мальовничої місцевості поблизу річки Стохід на межі Ковельського і Рожищенського районів, 18 червня відбувся перший міжрайонний молодіжний форум «СтоХІД», який зібрав довкола себе багато підлітків, що бажали знайти нових друзів і приємно провести час.

Благочинний Голобського округу УПЦ отець Ніфонт (Омельчук) підготував для підлітків молитву за мир в Україні. Під час виконання державного гімну молодь урочисто підняла прапор рідної країни. Після цього учасники дійства, ставши у коло, почали вітатись.

Ініціатори організували хороший і водночас корисний відпочинок для дітей. Коли усі зручно вмостились на траві, представники православних молодіжних організацій презентували свої громади.

Коли ж учасники представили себе, отець Ніфонт провів диспут на морально-етичні теми. Питання: «Що я можу зробити, щоб змінити світ?» зробило підлітків вкрай серйозними, змусило замислитись, чи можуть вони якимось чином змінити навколишнє середовище. Виявилось, що так, адже будь-яка, хоч і маленька добра справа, наприклад, прибирання сміття, буде вельми корисною для Землі. І кожен, хто мав бажання, висловлював свою думку з цього приводу, казав, чим саме він зробив світ кращим.
Цікавою також була гра за участю кількох гравців, які розподілились на «землян» та «інопланетян». Мета перших полягала у тому, щоб привабити інших жити на Землі, показати лише плюси та позитивні фактори, а других – навпаки, показати усі негативні якості нашої планети. На диво, переможцями виявились «інопланетяни». Наприкінці ігор та змагань учасники форуму мали можливість скупатись у річці Стохід, яка розділяє два райони – Ковельський та Рожищенський.

Після смачної юшки молодь грала у волейбол, плавала, спілкувалася та жартувала.

Сергій ГАВРИЛЮК, для ВолиньPost (фото автора).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.