Безіменно поховано близько тисячі тіл бійців антитерористичної операції

Безіменно поховано близько тисячі тіл бійців антитерористичної операції
Близько тисячі тіл бійців антитерористичної операції (АТО) поховані безіменно. Про це в ході прес-конференції заявив керівник Центру визволення полонених Володимир Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько тисячі наших солдатів без прізвищ, без імені закопані на території кладовищ трьох міст, в тому числі і Дніпропетровської (області - ред.), де основна цифра - там близько 500 могил. Це привезені вбиті бійці, яких не можуть опізнати. У них беруть матеріал на виділення ДНК і довгий час потім порівнюють, проводять експертизу, щоб збіглося з родичами", - сказав Рубан.

Він також зазначив, що більшість цих похованих бійців числяться зниклими безвісти, але дії для встановлення осіб не робляться.

"Якщо говорити за даними СБУ і даними ООН про те, що зниклих безвісти близько 1 тис. 200 - 1 300 тис. чоловік, хоча у нас цифра абсолютно інша, то ця 1 тис. могил - це велика частина з цих зниклих безвісти. Здавалося б, що вже простіше: боєць закопаний, матеріал є, знайдіть рідних - не шукають", - заявив Рубан.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляли, що безвісти зниклими вважаються 289 українських військовослужбовців, ще 127 перебувають у полоні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да какая это операция? Геноцид!
Відповісти
Німецька розвідка у відкриту називає число загиблих на Донбасі більше п'ятдесяти (50 000) тисяч і це тільки було на початку 2015 року. Справжнє знищення українців і України руками самих українців - Гітлер про це тільки міг мріяти.
Відповісти
Останні новини
Безіменно поховано близько тисячі тіл бійців антитерористичної операції
30 червень, 2015, 18:15
У Луцьку вибухнуло авто
30 червень, 2015, 17:37