Ресторан у Теремно – правозахисник підприємця нагадала активістам про міліцію

Ресторан у Теремно – правозахисник підприємця нагадала активістам про міліцію
У Луцькій міській раді продовжили обговорення щодо ресторану, який планують «поставити» на березі нещодавно розчищеного Теремнівського ставка.

Нагадаємо, 6 липня біля Теремнівського ставка зібралися місцеві люди, громадські активісти, представники влади та підприємець, який є власником частини берега. Питання, яке прийшли вирішувати лучани – це ресторан, котрий планує побудувати Орися Шеремета на березі водойми.

Загалом, як розповів депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, юридично уся документація оформлена на Орисю Шеремету, проте фактичним власником є її чоловік вірменської національності, який за словами обранця громади вже набув негативної бізнесової слави: «Нам відомо, що він має ряд інших суб'єктів власності господарювання в місті Луцьку зі скандальним встановленням. Я розумію, що юридично ви власниця, але фактично це він, цьому є багато підтверджень».

Саме з ним і виник конфлікт, коли громадські активісти спробували зупинити роботи по встановленню ресторана-«тимчасівки» до з'ясування обставин. Загалом, щоб встановити тимчасову споруду, то не потрібно заливати фундамент, і допускати бетонну підготовку до 30 сантиметрів.

Представник центру надання безоплатної правової допомоги Яна Чіліна з цього приводу зазначила: «Підприємець звернулася і фактично, якщо говорити про зупинення того, як ви всі називаєте будівництва, я б не говорила, бо все-таки це було встановлення конструкції… Таким чином, зупинивши роботи, ні до чого не прив'язавшись, не зафіксувавши порушення , підприємцю фактично були надані збитки. Тому логічно, що буде супутнє звернення про порушення прав підприємця в міліцію, оскільки були надані матеріальні збитки. Мені цікаво: чим ви обґрунтували це все?».

Начальник управління підприємництва і реклами Олександр Козлюк виклав ряд документів, за якими можна прослідкувати послідовність переходу частину берега з природоохоронної зони у ресторанну територію. Присутні активісти, в свою чергу, запропонували розглянути порушення від влади.

«Я перепрошую, ви трошки делікатніше висловлюйтеся, тому що є певні повноваження, а ми посадові особи», - сказав на це Козлюк.

Обговорили також і те, що на цьому місці була водно-рятувальна станція, яка зараз перетворилася у закинуту будівлю, яку облюбували безхатьки. Саме вона знаходиться у власності Орисі Шеремети.

Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев на це зазначив: «Цю водну станцію, як ви називаєте, не знаю хто років 15 назад відчужив у приватну власність».

Результатом такого обговорення стало те, що підприємець має підготувати новий проект благоустрою території та винести його на громадські обговорення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
козлюк починав і довго робив на ринку варшавському контролером..лєву виручку від обілєчування торгующіх з асфальта ..а таких в ті часи було безліч ловко прятав в шкарпеткі..щоб старший контрольор петровіч не доніс кудато..потім возив кого то на машині..так котрольор та лічний шофір після помаранчевої революції влився в стройні ряди міськради як чиясь шістка..ось так використали тоді революцію юлі та віті,яценюкі та..петі..ось такі специ і залишились до цього часу в міськраді?ШКАРПЄТКІ НЕ ЖМУТЬ "ШАНОВНІ"?
Відповісти
Хіба можна оправдовувати самочинне будівництво в зеленій зоні наданням дозволу на благоустрій коли діє мораторій на забудову на таких територіях ?
Відповісти
при помаранчевій були цаплюки і козолупи, при хунті - свинорильчуки. А Закон як?
Відповісти