Google працює над картою якості повітря

Google працює над картою якості повітря
Автомобілі Google Street View, які роблять зображення вулиць для панорамного перегляду Google Maps, планують обладнати спеціальними екологічними датчиками для визначення якості повітря.

Для цього Google вже об’єднала зусилля з ACLIMA, компанією дистриб’ютором кліматичного обладнання, повідомляє Радіо24.

Перші випробування пройшли на трьох транспортних засобах в одному з районів міста Денвер (штат Колорадо, США). За цей час автомобілі проїхали близько 750 годин, зробивши 150 мільйонів замірів.

Мета проекту полягає у створенні карт якості повітря в різних містах. Визначатимуть це за допомогою автомобілів Street View, оснащених датчиками, які дозволяють їм проводити заміри концентрації вуглекислого газу, окису вуглецю, діоксиду азоту, оксиду азоту, озону, метану, твердих частинок і летких органічних сполук — всього того, що може мати негативний вплив на здоров’я людини.

Google і ACLIMA мають намір провести більш об’ємні заміри в Сан-Франциско цієї осені, і будуть продовжувати працювати з вченими та організаціями для з’ясування кращих способів використання всіх нових даних.

До речі, що стосується даних, то вони будуть об’єднані з вимірами від мережі стаціонарного моніторингового обладнання Управління охорони навколишнього середовища США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.