Дні Добросусідства: українсько-польський кордон перетнули майже 30 тисяч осіб

Дні Добросусідства: українсько-польський кордон перетнули майже 30 тисяч осіб
Відбулися Європейські Дні Добросусідства між Україною і Польщею.

На ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Грабове» Луцького загону біля прикордонного знаку 1055 на напрямку сіл Адамчуки Шацького району Волині та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща через понтонний міст на Західному Бузі було організовано пропуск громадян в тимчасовому пункті пропуску «Адамчуки-Збереже», повідомляє сайт Державної прикордонної служби.

Заходи відмітились значним суспільно-медіальним відгуком як на місцевому рівні, так і на міжнародному, про що свідчать значна кількість учасників, позитивні відгуки в пресі, репортажі на телебаченні та радіо, присутність депутатів Верховної Ради України та міністра екології та спорту Республіки Польща, а також інших високопосадовців обох країн.

Загалом прикордонниками обох сторін за чотири дні було оформлено більше 28,5 тисяч осіб, серед яких основу склали українці та поляки, але й були громадяни Бразилії, Великої Британії, Нідерландів, Словаччини, Чехії, Італії, Бельгії, Франції, Литви та Німеччини.

Якщо порівняти кількість осіб, що перетнули кордон з початку заснування Європейських Днів Добросусідства, а це у 2006 році всього 6626 осіб, то потім відмічалось значне зростання пропускних операцій кожного року. Це означає, що захід набуває все більшого масштабу та відносини країн по обидва берега Бугу з кожним роком міцніють.

Місце проведення цьогорічного заходу природно та невимушено сприяло втіленню в життя ідеї добросусідства та пропагуванню відкритого кордону між ЄС і Україною. В ці дні було проведено цілу низку цікавих спортивних та культурно-розважальних заходів.

А саме, молодь захистила честь своєї держави під час транскордонних змагань з велосипедного ралі та пробігу «Полісся», запливу Західним Бугом на байдарках, в турнірі по футболу серед правоохоронних відомств України, Республіки Польща та Республіки Білорусь. Крім цього сусіди послухали виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідали ярмарки, заядлі рибалки позмагались в удачі під час рибальського турніру.

Також продовж цих днів пройшли різнопланові господарські форуми та семінари.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дні Добросусідства: українсько-польський кордон перетнули майже 30 тисяч осіб
10 серпень, 2015, 13:40