Волиняни стали менше користуватись стаціонарним телефоном і більше комп’ютерним зв’язком

Волиняни стали менше користуватись стаціонарним телефоном і більше комп’ютерним зв’язком
Підприємства пошти та зв’язку реалізували телекомунікаційних, поштових та кур’єрських послуг на 426,7 млн. грн, що на 24,4% більше, ніж за січень–червень 2014р.

Про це пише ГУ статистики у Волинській області.

Як і в попередні роки, найбільше доходів одержано від надання послуг мобільного зв’язку (67,4% від загального обсягу). Доходи від даного виду зв’язку становили 287,8 млн. грн., що в 1,4 раза більше рівня січня–червня 2014р. Станом на 1 липня 2015р. в області нараховувалося 1,4 млн. абонентів мобільного зв'язку.

Не втрачає значення стаціонарний телефонний зв'язок, за користування яким отримано 58,6 млн. грн., проте телефонна мережа області постійно скорочується. Так, за півроку вона зменшилась на 2,9 тис. одиниць і на початок липня становила 160 тис. основних телефонних апаратів, з них 133 тис. – домашніх.

За рахунок розширення мережі Інтернет подальшого розвитку набуває комп’ютерний зв’язок. Порівняно із січнем–червнем 2014р. доходи від цього виду зв’язку зросли на 20% і сягнули 36,2 млн. грн. Кількість користувачів Інтернетом за півроку зросла на 5,1 тис. і станом на 01 липня п.р. становила 72,6 тис. абонентів, з яких понад 90% – населення.

Знижується попит на окремі види поштового зв’язку, хоча в цілому питома вага його залишається ще значною. Проти минулого року доходи від даного виду послуг дещо зменшились і становили 32,6 млн. грн.

Упродовж січня–червня підприємства поштового зв’язку забезпечили вихідне з’єднання 11 млн. міжміських (включаючи міжнародні) розмов, відправили 1,2 млн. листів, карток, бандеролей, 154,3 тис. посилок, доставили 1,3 млн. пенсійних виплат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни стали менше користуватись стаціонарним телефоном і більше комп’ютерним зв’язком
25 серпень, 2015, 19:18