Депутати назвали дату проведення місцевих виборів в об'єднаних громадах

Депутати назвали дату проведення місцевих виборів в об'єднаних громадах
Депутати Верховної Ради у п'ятницю, 4 вересня, мінімальною кількістю голосів підтримали закон №3008 Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо організації проведення перших виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Відповідно до прийнятого закону Центральна виборча комісія може призначити перші місцеві вибори на 25 жовтня 2015 року, пише Громадське ТБ

У разі необхідності Центрвиборчком переглядає кількість територіальних одномандатних виборчих округів та розмір грошової застави.

Встановлюється також, що територіальна виборча комісія, відповідно до закону про місцеві вибори, утворює одномандатні виборчі округи у порядку, передбаченому законом про місцеві вибори, але не пізніше ніж за 35 днів до дня голосування.

Перед початком голосування віце-прем'єр Геннадій Зубко пояснив, що без даного законопроекту не змогли б взяти участь у виборах 105 об'єднаних громад.

Після прийняття в лютому закону про добровільне об'єднання територіальних громад своє рішення про об'єднання прийняло 6300 громад. При цьому процедуру провели 180 і тільки 75 змогли все вчасно виконати для участі в осінніх виборах в Україні.

5 вересня 2015 року в Україні стартує передвиборча кампанія виборів до місцевих рад. Самі вибори відбудуться в неділю, 25 жовтня.

Відповідна постанова була ухвалена Центральною виборчою комісією 29 серпня.

Голосування не відбудеться в анексованому Криму, а також на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської області, прифронтових населених пунктах у зоні АТО, в яких проведення виборів неможливо.

Зокрема, на підконтрольній Україні частині Луганщині не буде виборів у 31 місцевій раді, а на Донеччині – у 91.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВРУ, вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Спортивний Луцьк: таеквон-до
04 вересень, 2015, 14:00
Депутати назвали дату проведення місцевих виборів в об'єднаних громадах
04 вересень, 2015, 13:48