Вчителька на уроці перед усім класом стягнула з першокласниці штанці. ВІДЕО

Вчителька на уроці перед усім класом стягнула з першокласниці штанці. ВІДЕО
У львівській школі №40 вчителька хореографії на уроці зняла з першокласниці штани і змусила в одному спідньому стояти перед усім класом. А наостанок сказала наступного разу принести на урок памперси і скотч. Про це повідомляє ТСН.

Батьки – обурені. Директор школи запевняє, що вчителька пожартувала.

6-річну Юлю вчителька з хореографії покарала за те, що дівчинка під час уроку тримала руки у кишенях. "Вона чисто машинально ручки опустила в кишеньки і вчителька підійшла і зняла з неї штани. Все дитина не хоче дуже розповідати, може їй боляче за таку ситуацію", – говорить мама дівчинки Галина Федик.

Удома дитина нічого не розказала. Аж поки інші діти не почали скаржитись на вчительку. "Сказала, на наступний раз домашнє завдання – принести памперси і скотч. "Памперси навіщо?". "Ми хотіли всі в туалет, вона нас не пускала, а скотч – заклеїти рот скотчем, тому що всі дуже голосно кричали", – розповідає мама першокласниці Оксана Яницька.

Батьки першокласників готують скаргу до управління освіти, наполягають, аби вчительку звільнили. "Їм шість рочків, вони ше дітки маленькі і знімати штани – це дуже не гарно як для вчителя. Вчора це було з цією дівчинкою, завтра з моєї дитини знімуть штани. Він після того не піде до школи", – нарікає мама першокласника Ірина Заремба.

"Вона постійно всіх нас сварить, якщо ми погано зробили. Вона била рукою. Але якщо щось дуже неправильно зробити – то вона сильно била", – розповідає одна з учениць.

Учителька з хореографії працює у цій школі більше 20 років. Зараз її відсторонили від роботи, на телефонні дзвінки вона не відповідає.

Директор школи підлеглу захищає. Переконана, що батьки і учні перебільшують та занадто серйозно поставилися до вчительського жарту.

"Вона проводила це в ігровій жартівливій формі. Звичайно, це було недоречно, негарно, некоректно, не вживались педагогічні терміни. У кінці уроку вона так до них зажартувала, щоб наступного разу принесли памперси і скотч, щоб уже не бігали в туалетне приміщення і менше розмовляли", – виправдовує вчительку директор школи №40 Галина Пенцак.

Управління освіти розпочало службове розслідування. Якщо факти приниження дитини підтвердяться, педагога звільнять. "Вдарити дитину – це одне. Я думаю, гірше – психологічне насильство, тоді коли дитина справді відчуває страшну образу, приниження. Оце є найгірше. Це просто гідність дитини і на неї не можна зазіхати", – переконана директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна.

Психологи застерігають, що підбір кадрів у школах має бути суворішим. Оскільки подібні вчинки учителів – психологічне насилля над дитиною. "Це формує комплекс меншовартості. Це означає, що людина може бути невпевненою, вразливою, більш чутливою, сором'язливою", – наголошує психолог Лариса Дідковська.


Наталка Волосацька

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жах. Це так повинні себе поводити вчителі з першокласниками? З директора, то взагалі шокована. Щоб навпаки наказати вчительку, виписати догану, то вона ще й каже, що та невдало пожартувала.
Відповісти
а може вчительку на "пєдсовєтє" в ігровій формі роздягнути та в куток поставити?
ну це ж жарт такий, вона доросла, зрозуміє)
Відповісти
і директорку не забути до флеш мобу запросити! тож весело блін)
Відповісти
Ну так... европейские традиции!
Відповісти
Не подобаються Европейські традиціі ,вали в орду ,там скоро морду закриють .
Відповісти
куда там Европе до кацапии!
52-летняя учительница музыки из российского города Шатуры заказала убийство своего ученика — по предварительным данным, на почве ревности к однокласснице. Жизнь 15-летнего подростка она оценила в 100 тысяч рублей.
Відповісти
На місці батьків дитини - вчинити над с*кою самосуд! І панідиректорці "бесіду" влаштувати, зустріч так стказать на одинці)! сказати "жарт" ) Але то ж в нас "на Україні всі лани цвітучі...люди всі співучі..." ГИДКО! у нас право на помсту - не толєрантне і неєвропейське страшне дійство) полчища лгбтлизоблюдів і еуропейців кричатимуть -"куди? ганьба...немонабоПутінприйде...Українацеєвропа".
Вирок остаточний - помста! Таке як ото вчинила горевчителька нормальний чоловік ніколи не пробачить недолюдкам! Помста
Відповісти
ото тебе штирить, такого накнопати на клаві, напевно православний християнин\християнка, закликаєш до ненависті, помсти і тд, чим ти краще?
лгбт заважає? краще в своїх мізках лад навести
Відповісти
Ім'я вчительки в студію!!!
Відповісти
В нас в країні одні жартівники... А чого ще слід чекати, якщо "жартувати" вчать з першого класу?
Відповісти
Більшість вчителів - це тьоткі, в яких не склалось життя, виміщають всю свою злість і незадоволеність на дітей. Зняти їй штани привселюдно, хай стоїть в одних трусах.
Відповісти
хай стоїть, падло, взагалі без трусів, а дітки хай накопають її в дупу))) тоді і іншим буде конкретно боязно.
Відповісти
Зловити ту вчительку, роздягнути до спідньої білизни( в кращому для неї випадку) і перед школою випустити - і все.Це буде уроком і для інших вчителів,а то вже переходять межу безкультурщини. Приходять в клас і своє "бєшенство" на 30 дітей виливають і не соромляться. Вдома мусиш дитині пояснювати, що у вчительки якісь проблеми може по роботі може в сім'ї, не звертай увагу , не бери приклад з поведінки вчительки .А от тільки день вчителя, чи 8 березня, чи випускний... О, це окрема тема...
Відповісти
Якось слово педагоги не можна навіть застосувати до названих вчительки і директорки!!!!!!А не пробували з своїми дітьми так жартувати, якщо вони в них є???? Однозначно, не місце в школі ні директору, ні вчительці-жартівниці!!!! Може , хай наймуться в приватну школу і там жартують з дітьми багатіїв??? А молоді вчителі, які з червоними дипломами торгують на базарі прийдуть у школу і діти відчують різницю
Відповісти
ТОЛЬКО УВОЛИЛИ??? У нас говорят; ума нет-иди в пед!!! такие специалисты сейчас. Кто захочет из «нормальных» на мизерную зарплату.
Відповісти
директору школи нема місця в школі і бути педагогом а чвительку заставити зняти станці і виставити в центрі міста ЛЬВІВ і аставити стояти до тих пір поки розуму не прибавиться .
Відповісти
А може варто розібратися в ситуації - чи це було насправді. Почитайте дописи батьків навіть тут в коментарях - оцініть їх рівень культури. Ви думаєте у таких батьків діти кращі. Нагадаю, в класі не одна дитина, не дві, а біля 20. Може батькам краще наказувати вдома дітям слухати вчителя і бути чемними.
Відповісти
Останні новини
Вчителька на уроці перед усім класом стягнула з першокласниці штанці. ВІДЕО
14 вересень, 2015, 11:55