Прокладати місток єднання потрібно через українську пісню, - Алла Опейда

Прокладати місток єднання потрібно через українську пісню, -  Алла Опейда
Нещодавно делегація з Луцька на чолі з міським головою Миколою Романюком відвідала лучан та волинян, які служать в зоні АТО.

Своїми враженнями від перебування у Волновасі поділилася заслужена артистка України Алла Опейда, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

"Кажуть, що одна пісня може зробити набагато більше, ніж ціла армія, чи політична партія, бо саме пісня має велику чудодійну силу. Вона ладна загоювати людські рани, пробуджувати їхні серця.

У цьому ми вкотре переконались, перебуваючи у м.Волноваха (побратимі м.Луцька) з благодійною акцією в рамках Дня народження міста.

При в'їзді в місто милували погляд різні споруди, пофарбовані в жовто-блакитні кольори, а в центральному парку міста, на жаль, височить ще пам'ятник В.І.Леніну, але вбраний у національні строї – вишиту сорочку та шаровари.

Нам, артистам, була надана можливість виступити з концертом на центральній площі міста. Ми досить делікатно обдумували побудову концертної програми, адже населення, яке проживає у цьому районі, в більшості не є корінними жителями. Виходили на сцену з осторогою не тільки ми – артисти, а й місцеве керівництво, тому що не знали, чи сприймуть українську пісню волновашці. Але переживання розвіялися при перших же акордах, а далі - виконанні пісень, а це були пісні фронтових років Великої Вітчизняної війни, класичні твори, українські народні пісні, твори волинських і українських поетів та композиторів. Глядачі разом з нами раділи і плакали, підтримували нас оплесками, підспівували, дарували квіти, підходили і дякували за зустріч з українською піснею, яка розчулила їхні серця. Це було щиро і без пафосу, лірико-патріотична програма припала до душі волновашцям.

На жаль, тільки тепер починаємо розуміти, що саме таку пісню потрібно було дарувати населенню східної України ще 15 років тому, можливо б і не було сумної «картини» сьогодення. Виправляти ситуацію потрібно вже зараз – прокладати місток єднання через українську пісню, українське слово, через душу народу від серця заходу до серця сходу України. «Піснею до серця, серцем до народу!» (народна мудрість)", - поділилася своїми враженнями волинська співачка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще ми вміємо вишивати хрестиком. І у нас фестиваль сала, а як ми співаємо
Відповісти
А ще ми вміємо казати:"Дунька"- пришелепкувата.
Відповісти
Правильно, тільки піснею можна торкутись самісінької душі.
Відповісти
Я так подивився, а ця Опейда нічого така, красіва. Певно гарно співає!!
Відповісти
Хотів написати "ще одна піариться на партіотизмі, укр.пісні,вишиванці і т.д" Хто така Алла Опейда не знав пару раз чув, що ніби артистка.. Пошарив по інтернету, подивився, послухав, прочитав статті(не тільки за 14-15р) майже все що знайшов і от... Вибачте, що хотів хамити! Ви і цей мужик з вами - справжні патріоти НАЙСПРАВЖНІСІНЬКІ! Не думав, що таке ще буває і що артист може так сильно любити свою Батьківщину усім серцем і без вигоди. Послухав пісні - за душу бере. Приємно,що у волиняк така щира, чиста і непокірна "Душа...."Волині"
Відповісти
Правду сказала.. тільки хто ж тих митців слухає. От вже як припекло..
Відповісти
А пісня найкраще вривається в серце,прообуджує мозок-людина живе...Бо пісня неначе маленьке озерце, а манить усіх і тебе і мене
Відповісти
пані Алло,і пан Вячеслав.бажаю у новому році вам сили,терпіння і Божого благословення,бо талантом він вас обдарував надзвичайним,слухаєш і милуєшся,вродою вас наділив найчарівнішою,і живете ви на Волині синьоокі Богом даній...І діло ваше святе,несете радість-пісню...Дякую за ваші пісні.Душа Волині-душа України)Слава Богу,Слава УКраїні
Відповісти