Нардеп популяризує за кордоном туристичні об’єкти Волині

Нардеп популяризує за кордоном туристичні об’єкти Волині
Найглибше в Україні озеро Світязь, туристична «фішка» Луцька - замок Любарта, один із найстаріших в Україні монастирів – Зимненський та інші родзинки Волині туристичної відтепер зможуть побачити німецькі школярі.

Щоправда, поки що на картинах. Їх закордонним навчальним закладам подарував нардеп Сергій Мартиняк. Таким чином він подякував їм за ті меблі, які вони передали для волинських шкіл у рамках співпраці "Конвойної групи Вальдек-Франкенберг" із Німеччини та благодійного фонду «Європейський вектор».

Крім навчальних закладів, допомогу надавали і лікарні. Відтак, і вони отримають такі ж подарунки. Загалом майже сімдесят закладів Німеччини матимуть відтепер картини, які популяризують туристичні ТОП-об’єкти Волині.

Ініціатива саме так подякувати закордонним партнерам за допомогу належить меценатові БФ «Європейський вектор» Сергієві Мартиняку. А приводом стало те, що німецькі партнери фонду "Конвойна група Вальдек-Франкенберг"  святкує свій 25-річний ювілей. І хоча стартувала благодійна місія із допомоги Росії, потому була Румунія, останні 5 років незмінними партнерами залишається саме фонд із України. За цей час із Німеччини на Волинь надійшло майже 300 тонн гуманітарних вантажів, а це меблі для освітніх, медичних та соціальних закладів, обладнання для лікарень, автомобілі швидкої допомоги та ще багато інших необхідних речей.

За таку співпрацю Сергій Мартиняк особисто подякував німецьким партнерам, побувавши на урочистостях, привітав їх із ювілеєм та побажав зустрітися і на 50-річчі "Конвойної групи". І якщо подаровані картини популяризують туристичний потенціал Волинського регіону, то музичний колектив, який презентував на святі область – славну музичну спадщину та український колорит. Їх виступ також став подарунком німецьким партнерам, поділилась керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич.

Довідково: завдяки співпраці "Конвойної групи Вальдек-Франкенберг" (Німеччина) та волинського благодійного фонду «Європейський вектор», парти та стільці, дошки, мати, іграшки - отримали більше сотні волинських шкіл і два десятки дитячих садків. 35 медичним закладам Волині (обласні, міські, районні лікарні, госпіталь, диспансери, центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторія, ФАПи), окрім спеціалізованих меблів, передали ще й медобладнання (апарат УЗД,  для діагностики остеопорозу, рентгенівські екрани, апарати гемодіалізу та інші). У 12 соціальних закладах (територіальні центри, будинки милосердя) меценати з Німеччини оновили не лише меблі, а й забезпечили їх підопічних - самотніх стареньких - засобами реабілітації, гігієни, одягом,  білизною. Допомогу отримували й організації інвалідів, релігійні громади, соціально незахищені волиняни. Також, завдяки співпраці фонду та "Конвойної групи", життя волинянам рятує 9 автомобілів швидкої допомоги.

А цьогоріч допомогу від меценатів, на прохання Сергія Мартиняка, передавали ще й  на схід країни. Так, Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова, куди доправляють поранених бійців із передової, отримала медичні матеріали виробництва провідних німецьких фірм на загальну суму понад 160 тисяч гривень. Крім того, частину благодійного вантажу передали медикам на передову. Тим часом дитячий одяг та взуття дісталися вихованцям школи-інтернату, що в місті Сєвєродонецьк на Луганщині, де живуть сироти, а також батьківські діти віком від 5 до 18 років. А переселенці зі сходу країни отримали від благодійників соціальні пакунки (одяг і взуття для дорослих та дітей).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардеп популяризує за кордоном туристичні об’єкти Волині
22 вересень, 2015, 10:20