Головний виконавчий директор Volkswagen подав у відставку

Головний виконавчий директор Volkswagen подав у відставку
Головний виконавчий директор Volkswagen AG Мартін Вінтеркорн 23 вересня подав у відставку із займаної посади і взяв на себе відповідальність за маніпуляції з дизельними двигунами автомобілів.

Передає Громадське телебачення.

«Я приголомшений тим, що відбулося за останні дні. Я передусім розгублений, що правопорушення таких масштабів були можливими в рамках концерну Volkswagen», - заявив він.

Президент Volkswagen Мартін Вінтеркорн втратив довіру і підтримку ключових інвесторів.

Сам голова правління концерну Volkswagen AG Мартін Вінтеркорн у вівторок, 22 вересня, опублікував відеозвернення, в якому приносить вибачення за маніпуляцію його компанії показниками шкідливих викидів.

При цьому він пообіцяв відшкодувати збитки, завдані компанією, та зробити все можливе для відновлення до неї довіри.

21 вересня Агентство з охорони навколишнього середовища США повідомило, що Volkswagen під час тестів використовував програмні засоби для заниження викидів шкідливих речовин порівняно зі звичайними показниками.

Після інформації про маніпуляцію Volkswagen з тестами на екологічність автомобілів акції німецького автовиробника на європейських майданчиках рухнули майже на 20%.

22 вересня департамент юстиції США почав розслідування щодо дій компанії Volkswagen AG. У випадку доказів провини, Volkswagen загрожує штраф у $18 млрд і відкликання тисяч автомобілів. Уряд Південної Кореї також повідомив про намір провести своє розслідування. Будуть перевірені до 5 тисяч машин Volkswagen Jetta, а також моделі Audi A3, зібрані в 2014 і 2015 роках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.