Експерти показали актуальну карту терористичних загроз в Україні

Експерти показали актуальну карту терористичних загроз в Україні
Експерти групи "Інформаційний спротив" опублікували карту України із зазначенням регіонів, де найбільш висока ймовірність терористичних актів станом на п'ятницю, 25 вересня.

Про це інформує Gazeta.ua.

Донецька і Луганська обл. - 10 балів. Ситуація стабільно напружена з високим рівнем загрози терактів і диверсій.

Одеська обл. - 8 балів. У регіоні зберігається достатня ймовірність дій диверсійних груп країни-агресора. Наразі реалізація терактів зростає у зв'язку зі створенням у суспільстві стереотипу про нездатність нинішньої місцевої влади контролювати ситуацію в регіоні, на тлі обіцяної з боку антиукраїнських сил "стабільності".

У Харківській обл. ймовірність загрози знизилася на бал - 7 балів. Найбільшу загрозу дестабілізації в регіоні на даному етапі створюють не терористичні групи, а фактори, які безпосередньо не мають відношення до війни на Донбасі, лише певною мірою є її похідними (як акція біля будинку лідера місцевого відділення Оппоблока Михайла Добкіна).

У Запорізькій обл. зниження на 1 бал - 5. Сепаратистський сценарій в регіоні наразі здійснюється у форматі спроб фактичного захоплення влади антиукраїнськими силами на місцевих виборах.

У Дніпропетровській обл. фіксується колишній рівень загрози - 4 бали. Залишається актуальною загроза "експорту тероризму" у співпраці з місцевими антиукраїнськими елементами.

У Миколаївській обл. фіксується зниження загрози на 1 бал - до 3. Фіксується "переключення" антиукраїнських сил на місцеві вибори.

Ситуація в Херсонській обл. залишається відносно стабільною - 3 бали. Відзначаються спроби проросійських сил "розгойдувати" ситуацію навколо блокади Криму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.