Волиняни долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції». ФОТО

Волиняни долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції». ФОТО
Днями на Волині відбулися чергові заходи в межах проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції», який реалізовує ініціативна група лучан «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні та у співпраці із СГО "Молодіжна платформа".

Зокрема, у суботу, 10 жовтня, учасники проекту взяли участь в українських посиденьках з дегустацією української кухні та мотивами фольклору. Заходи відбулися в музеї під відкритим небом в Рокинях.

Там для учасників проекту організували дві оглядові екскурсії скансеном, майстер-клас з розмальовування української іграшки, показові виступи козаків (бойовий гопак), виступи гумористів та музикантів, готування українського кулішу, вареників, узвару тощо.

Втілити ці заходи ініціаторам проекту допомогла Британська Рада в Україні, а також ГО «Фонд місцевого розвитку», яка профінансувала вхід учасників на територію музею, показовий виступ козаків, оренду куренів, а також дегустацію етнічної волинської кухні.

Учасники проекту мали нагоду також подорожувати теренами історичної Волині. Зокрема, організатори проекту підготували аж три екскурсії для знайомства з культурою історичної Волині. Спершу учасники пішки прогулялися Старим містом у Луцьку, згодом – переїхали в місто Дубно Рівненської області, де побачили замок князів Острозьких XV століття.

Після цього учасники поїхали до села Тараканів, що неподалік від міста Дубно, й побачили там унікальну оборонну споруду, архітектурну пам’ятку Тараканівський форт.

Цього ж дня ініціатори проекту організували для учасників перегляд історичних фільмів про Волинь.

Нагадаємо, що мета проекту – сприяння міжкультурній комунікації та порозумінню між представниками Сходу та Заходу України, зміцнення національної єдності шляхом культурної інтеграції. Учасники проекту – переселенці Сходу, які тепер мешкають на Волині, а також лучани, які виявили ініціативу взяти участь у проекті.

Всього ж у межах проекту організатори впродовж декількох тижнів реалізовують 4 ініціативи: ознайомлення з історією Волині завдяки публічній лекції історика Оксани Штанько (26 вересня), виїзну одноденну екскурсію маршрутом «Луцьк – Дубно – Тараканів» (3 жовтня), українські посиденьки з дегустацією волинської кухні та мотивами фольклору (музей історії сільського господарства Волині, село Рокині, 10 жовтня).

Наступних вихідних організатори планують похід учасників проекту до Волинського обласного краєзнавчого музею (17 жовтня).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни долучилися до проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції». ФОТО
11 жовтень, 2015, 19:08