Лучанам замість безкоштовних медикаментів дають на руки готівку

Лучанам замість безкоштовних медикаментів дають на руки готівку
Задекларована ціна на ліки, що закупляються для пільгових категорій лучан за кошти з міського бюджету, є значно нижчою від ринкової. Саме тому у Луцьку замість безкоштовних медикаментів лучанам дають на руки готівку.

Про це під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у вівторок, 27 жовтня, повідомила начальник управління фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

З її слів цьогоріч планується провести перерозподіл видатків, передбачених на потреби міського управління охорони здоров’я.

«Зокрема, мова йде про закупівлю безкоштовних медикаментів. Однак, враховуючи той факт, що задекларована ціна на ліки є нижчою від ринкової, то кошти, призначені на купівлю ліків, через департамент соціальної політики видають лучанам на руки готівкою. Таким чином люди самостійно вирішують, які медикаменти є для них найбільш необхідними», - каже головний фінансист міста.

Окрім того, вона зазначила, що у зв’язку із зростанням цін на медикаменти загалом, відбудеться перерозподіл бюджетних коштів між медичними закладами міста на користь задоволення потреб у ліках учасників АТО.

«До прикладу, Луцькій міській клінічній лікарні вдалось зекономити на енергоносіях, тому вони самі пропонують спрямувати зайві кошти на придбання медикаментів для учасників АТО, хоча, змушена зізнатись, сума ця й незначна», - наголосила Лілія Єлова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам замість безкоштовних медикаментів дають на руки готівку
27 жовтень, 2015, 17:14