На зимувальних ямах у водоймах Волині заборонено вилов риби

На зимувальних ямах у водоймах Волині заборонено вилов риби
Із 1 листопада 2015 року до закінчення зимового періоду, заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах області.

Про це повідомляє прес-служба Волиньрибоохорони.

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі.

У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Заборонені місця для вилову риби встановлені, відповідно до наказу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області.

Незаконне рибальство на зимувальних ямах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Згідно Режиму охорони, відтворення і використання водних живих ресурсів у водоймах Шацького національного природного парку забороняється любительське і спортивне рибальство на зимувальних ямах з 1 листопада до кінця весняно-літньої заборони.

Відповідно до розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 18.03.2013 р. № 114 затверджено заходи щодо збереження водних біоресурсів у водоймах області на осінньо-зимовий період.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.