На Волині школярі змагались у наданні першої медичної допомоги. ВІДЕО

На Волині школярі змагались у наданні першої медичної допомоги. ВІДЕО
Команди семи загальноосвітніх шкіл Ковеля демонстрували навички надання першої домедичної допомоги: ініціаторами змагань виступили обласна організація Товариства Червоного Хреста України та її польські партнери. Організатори переконані: рятувати людське життя в екстремальних умовах повинні вміти як дорослі, так і діти, - повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Як діяти в ситуаціях, коли постраждалому потрібна невідкладна допомога? На цьому майданчику учасники змагань моделюють ситуацію, коли домедичну допомогу потрібно надати велосипедисту, який потрапив в аварію.

“У нього — перелом і відкрита кровотеча. І наша команда має надати йому першу медичну допомогу. За тим, як діють конкурсанти, спостерігають наші судді. Вони оцінюють їхню роботу — чи правильно вони надали допомогу, чи правильно вони себе убезпечили, захистили? Судді виставляють відповідні оцінки — і команда переходить на інший пункт...”, - розповідає патронажна медична сестра, інструктор змагань Тетяна Ковалюк.

На кожному з чотирьох етапів змагань команди здобувають залікові бали. У ролі суддів — волонтери медичного коледжу. Перш, ніж стати інструктором, Михайло сам навчався у “Школі першої допомоги”.

“Ці змагання є дуже важливими для школярів тому, що вони навчають: як правильно надати першу медичну допомогу? В теперішній час це дуже важливо. Наші школярі — молодці. Вони досить не погано справляються із завданням, надають першу медичну допомогу. Загалом ази вони знають...”, - каже студент Ковельського медичного коледжу Михайло Толстух.

Учні міської гімназії побували на семінарі-тернінгу з надання першої домедичної допомоги в Польщі. Нинішні змагання також відбуваються за підтримки польських партнерів обласного представництва Червоного Хреста України.

“Ініціатор цих змагань — Польща і наше товариство Червоного Хреста в особі голови обласного представництва Валентини Степанівни Пришко. Вона дуже багато працює з міжнародними організаціями і піклується, щоб ми здобували свій досвід і переймали такий від наших польських колег. Той, хто переможе на цих змаганнях, поїде на обласну першість, а потім, ми сподіваємося, вийдемо і на міжнародний рівень...”, - говорить голова Ковельської районної організації ТЧХУ Людмила Стахорська.

Ініціативу таких змагань підтримали і в міському управлінні освіти.

“Такі змагання виправдані. Вони потрібні і дуже важливі. І навіть сьогодні, спілкуючись з дітьми, вони дуже задоволені. З цього, власне, починається якесь виховання. Етика та естетика, допомога, вихованість. А навички — надати першу допомогу і безпека життєдіяльності людини повинні бути сьогодні головною складовою виховання кожної людини і дитини, зокрема”, - каже методист міського управління освіти Жанна Колеснікова.

Що ж до спортивних підсумків, то призові місця на змаганнях вибороли команди міської гімназії та НВК “ЗОШ №13-колегіум”. А найкращий результат показала команда ЗОШ №5.

“Ми сьогодні здобули перемогу. Дуже раді цьому. Дуже дякуємо суддям цих змагань та волонтерам Червоного Хреста. Змагання нам дуже сподобались...”, - ділиться враженнями капітан команди ЗОШ №5 Анастасія Янченко.

Усі команди-учасниці отримали від організаторів пам'ятні дипломи та призи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині школярі змагались у наданні першої медичної допомоги. ВІДЕО
29 жовтень, 2015, 11:42