Прокуратура зацікавилась п’ятьма справами по Садовому, викритих у «Таємницях Ратуші»

Прокуратура зацікавилась п’ятьма справами по Садовому, викритих у «Таємницях Ратуші»
Кілька тижнів тому в ефірі телеканалу ZIK вийшов фільм власного виробництва під назвою «Таємниці Ратуші: початок» про одіозну діяльність львівського мера Андрія Садового. Відразу ж після цього головний фігурант розслідувань обіцяв подати до суду.

Натомість журналісти звернулись у прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ та Антикорупційний комітет. З’ясувалось, що п’ять епізодів про зловживання, викриті у стрічці, уже на стадії розробки правоохоронцями.

Про це йдеться у сюжеті інформаційно-аналітичного проекту «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK).

«Самопоміч» стає дорогим гостем у кабінетах правоохоронних органів – четвертого листопада голову фракції Олега Березюка викликали на допит до прокуратури в рамках справи «за заявою Садового».

Прогнозовано, та «своїх» у партії не здають, а навпаки – винними роблять журналістів. «Треба, щоб ті, хто зробив цей фільм понесли за це відповідальність», – заявив лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

Тож Садовий із товаришами, замість того, щоб відповідати на звинувачення, не втомлюється робити вигляд, що розшукує авторів фільму «Таємниці Ратуші». І це при тому, що на ZIKу не приховують – фільм виробництва телеканалу і є його безпосередньою авторською продукцією.

Із пропозицією перевірити оприлюднені факти юристи телеканалу звернулися до правоохоронців, Кабміну, Адміністрації Президента та Антикорупційного комітету Верховної Ради.

«Найбільш розгорнута відповідь прийшла від прокуратури Львівської області. Зазначалося про низку кримінальних проваджень і судових процесів з приводу викладених у фільмі обставин», – розповів юрист телеканалу Володимир Кондратюк.

Зокрема, чиновників «Львівелектротрансу» звинувачують у заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах. Головна дійова особа у цій справі – кум Андрія Івановича – Андрій Федоренко.

Окрім того, відкрите і кримінальне провадження щодо колосального заниження вартості майна громади Львова – приміщень Універмагу, що в самісінькому серці міста. Так здешевити вдалося швагрові бургомістра Андрію Сарахманевичу, якого відпустили під заставу у півмільйона гривень.

Також триває судова тяганина з приводу відведення ТзОВ «Квіти Львова-плюс» земельної ділянки на вулиці Стрийській, 195 без земельних торгів. Є питання до Садового у прокуратури і щодо будівництва стадіону «Арена-Львів», зокрема, чому фірмі «Альпіна» за проект стадіону заплатили втричі більше, аніж це дозволено законодавством.

Поки ZIK так і не дочекався відповідей на запити щодо зловживань Садового від Антикорупційного комітету Верховної Ради. Примітно, що його очолює депутат із «Самопомочі» Єгор Соболєв. «Я, як і будь-який представник «Самопомочі», ніколи не буду захищати «своїх» тільки тому, що вони «свої». Думаю, що детальні відповіді по кожному звинуваченню має надати сам Андрій Садовий, бо в нього набагато більше інформації та компетенції. Я ж можу гарантувати що ми нікого прикривати не будемо», – запевнив Соболєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого вчепились до пана Садового? В Луцьку все ляля?
Відповісти
Останні новини
Прокуратура зацікавилась п’ятьма справами по Садовому, викритих у «Таємницях Ратуші»
11 листопад, 2015, 13:40