Вибори у Луцьку: до обіду спостерігали невисоку явку виборців. ФОТО

Вибори у Луцьку: до обіду спостерігали невисоку явку виборців. ФОТО
До обідньої пори загалом ситуація на дільницях була спокійною.

15 листопада в день виборів Луцького міського голови всі дільничні виборчі комісії о восьмій годині розпочали роботу. Про це розповіла голова ДВК 071041 Ірина Герасимюк.

«Відкриття дільниці відбулось о восьмій ранку, ве було в нормі й порядку, згідно чинного законодавства, без будь-яких порушень», - зазначила Ірина Герасимюк.

Також голова ДВК додала, що явка виборців станом на 12:00 становила 282 людини з 2 264-х зареєстрованих, і більшість з них – пенсіонери.

На ДВК 071042 голова комісії Олег Будиловський розповів, що їхня дільниця також відкрилась вчасно, без якихось прецедентів. На цій дільниці зранку активними виборцями були пенсіонери, хоча явка також була невеликою – станом на 12:00 – 311 виборців з 2 207 зареєстрованих.

Голова ДВК Олеся Тюхта розповіла що їхня дільниця 071053 відкрилася в повному складі членів ДВК:

"Навіть ще раніше ми були готові. Заспівали дружно Гімн України, помолилися. Перший виборець зайшов до нас рівно о 08:00", - розповіла Олеся Тюхта.

Голова ДВК сказала, що до обідньої пори в них на дільниці жодних порушень чи неприємних моментів не було, за винятком того, що дуже мало виборців, особливо молоді. Відтак, станом на 12:00 явка виборців на цій дільниці становила 385 виборців з 2 377 зареєстрованих.

Голова ДВК 071054 Сергій Калуш також зазначив, що дільниця відчинилась вчасно, згідно законодавства, і до обіду ніяких порушень чи інцидентів у них на дільниці не було. На 12:00 прийшли здійснити своє волевиявлення 278 виборців з 1921 зареєстрованих, в основному це були люди пенсійного віку. Як зазначив голова ДВК, який не вперше приймає участь в організації виборчого процесу, активна явка виборців завжди спостерігалась після першої години.

На ДВК 071055 станом на 12:00 прийшли здійснити своє волевиявлення 235 виборців з 2140 зареєстрованих. Як зазначив один з членів ТВК, деякі лучани навіть не в курсі були, що сьогодні відбувається другий тур виборів міського голови.

Голова ДВК Максим Хлібовський зазначив, що молоді, яка приходила віддавати свої голоси за ту чи іншу кандидатуру, було приблизно стільки, як і людей пенсійного віку.

Голова ДВК 071056 Зоя Назаренко розповіла, що їхня дільниця відчинилась вчасно. Перший виборець прийшов на дільницю о 07:50 і, відповідно, його впустили лише о 08:00. Станом на 12:00 270 виборців проголосувало на дільниці й 12 – вдома, з 1889 зареєстрованих. Це відносно невелика явка виборців.

«Зранку були одні пенсіонери, а зараз, аж серце радіє, приходять молоді люди з дітками», - розповіла Зоя Назаренко.

Як розповів голова ДВК 071045 Володимир Петрук, відчинилась їхня дільниця вчасно, і поки що порушень чи інших неприємних ситуацій не було виявлено. Перших сім виборців прийшли до них на дільницю ще до відкриття. На цій дільниці на 12:00 здійснили своє волевиявлення 309 виборців із 2335 зареєстрованих. Порівняно з попереднім туром, наразі спостерігають меншу явку виборців.

На дільниці 071048 також, ще до відкриття виборчої дільниці, на порозі вже чекали люди, щоб віддати свій голос за котрогось з кандидатів. На цій ДВК, за словами голови комісії Олени Нескорозної, ранок також розпочався і пройшов спокійно. На 12:00 тут здійснили своє волевиявлення 280 лучан з 2 284 зареєстрованих. Загалом на дільницю зранку прийшли люди середнього та похилого віку.

Загалом на ДВК очікують «наплив» виборців після обіду, а також надіються, що здійснити своє волевиявлення прийде більше активної й свідомої молоді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибори у Луцьку: до обіду спостерігали невисоку явку виборців. ФОТО
15 листопад, 2015, 15:05