Франція сьогодні розпочне бомбардування бойовиків Ісламської держави

Франція сьогодні розпочне бомбардування бойовиків Ісламської держави
Флагман ВМС Франції авіаносець «Шарль де Голль» вже у понеділок кине якір біля Сирії у Середземному морі і розпочне бомбардування бойовиків «Ісламської держави» (ІДІЛ).

Про це у неділю в ефірі радіостанції Europe 1 заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, пише Укрінформ.

«Авіаносець «Шарль де Голль» з винищувачами на борту спільно з багатоцільовими винищувачами, що вже є в регіоні, від завтрашнього дня (понеділка) завдасть ударів по бойовиках «Ісламської держави», - сказав міністр.

За його словами, метою військової операції є «повне знищення Ісламської держави». «Мосул, місце прийняття політичних рішень «Ісламською державою», а також Ракка, повинні перебувати під ударами, як і усі інші місця, де приймаються рішення і ведеться підготовка, а також, де добуваються нафтові ресурси терористичного угруповання», - сказав Ле Дріан. На його думку, світова спільнота повинна вдарити по ІД «у глобальному масштабі», це буде «глобальною гібридною війною».

Міністр також зазначив, що французька армія матиме в регіоні 26 винищувачів на борту авіаносця - 18 Rafale і 8 Super Etendard, на додаток до 12 літаків, дислокованих в ОАЕ (6 - Rafale) і Йорданії (6 - Mirage 2000).

Жан-Ів ле Дріан також відкинув можливість співпраці з розвідувальними службами режиму Асада. «Діалог з розвідувальними службами Сирії на порядку денному не стоїть», - сказав міністр.

Читайте також: Сирійські повстанці відбили у ІДІЛ два села
Крім того, він зазначив, що позиція Росії набула еволюції. «Росіяни зазнали жорстоких ударів з боку ІД. Крім того, росіяни розуміють, що серед терористів є багато вихідців з РФ. Вони, зрештою, зрозуміли, що армія Башара Асада стала слабкою і менш спроможна захищатися, у т.ч. боронити порт Тартус, тому зараз Росія бомбардує ІДІЛ», - додав міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рашка вже два тижні їх човпе. Вчасно схаменулися.
Відповісти
А як же мирне населення?
Відповісти
Та яке воно мирне? Вони всі душманоподібні. Нехристі одним словом.
Відповісти
Останні новини
Франція сьогодні розпочне бомбардування бойовиків Ісламської держави
23 листопад, 2015, 00:26