Волинські лікарі пройшли стажування у Німеччині

Волинські лікарі пройшли стажування у Німеччині
Делегація лікарів Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання повернулась із стажування, яке проходило в клініці Марієнкранкенгауз німецького міста Шверте.

Про це повідомив лікар Ковельського МТМО Юрій Пташник у Фейсбуці.

В період з 21.11.2015р. по 26.11.2015р. делегація лікарів Ковельського МТМО в складі головного лікаря Самчука О.О., заступника головного лікаря Шабанова М.О., завідувача хірургічного відділення Мазурка С.М., завідувача відділення профоглядів Пташника Ю.І. та лікаря-анестезіолога Вороблевського І.Я. відвідали лікарню св. Марії (Марієнкранкенгауз) м. Шверте, Німеччина.

Метою поїздки було стажування спеціалістів за фаховими спеціальностями – ендоскопічна хірургія, анестезіологія та терапія болю, ортопедія з травматологією, організація лікувального процесу та матеріально-технічного забезпечення лікарні.

Важливою частиною стажування стало ознайомлення з організацією надання медичної допомоги – стаціонарної, амбулаторної та невідкладної.

Протягом всіх днів стажування лікарі мали можливість ознайомитися з найсучаснішими методиками лікування, які люб’язно продемонстрували фахівці лікарні св. Марії (д-р Фельхт, д-р Гектор де Паз, д-р Вернер, д-р Ватаманюк, д-р Пульман та інші). Зокрема, надзвичайне враження викликали такі новітні медичні технології, як ендоскопічні операції на черевній порожнині у 3D-форматі, ендопротезування кульшових та колінних суглобів, сакральні блокади та методика епідуральної пульсуючої радіочастотної електростимуляції корінців спинного мозку (так званий «Паша-метод»).

Окрім того, лікарі ознайомились з організацією роботи як самої лікарні, так і приватної практики сімейного лікаря д-ра Рімбаха.

Особливо вразила організація роботи всіх підрозділів лікарні, зокрема тих, які забезпечують життєдіяльність клініки (система опалення, гарячого водопостачання, енергетичного забезпечення, стерилізація інструментарію, лабораторна служба, архів, відділення реабілітації, харчоблок та кафетерій для персоналу, відділення радіоізотопної діагностики, система управління якістю).

Надзвичайно плідною та цікавою була підсумкова зустріч з директором клініки п. Юргеном Бейєром, під час якої йому були вручені подяки від Ковельського міського голови та керівництва Ковельського МТМО за багаторічну (з 1992 р.) плідну співпрацю в питаннях надання допомоги медичним закладам Ковельщини. І цього разу п. Юрген Бейєр висловив бажання допомогти медичним обладнанням (УЗД-апарати, операційні столи та ЕОП, хірургічний інструментарій, обладнання для харчоблоку, лікарняні ліжка та тумбочки тощо). Окрім того, провідні спеціалісти лікарні висловили бажання відвідати Ковель та провести майстер-класи для лікарів Ковельського МТМО.

Надзвичайно важливу роль у підготовці та організації візиту ковельських лікарів відіграла Мальтійська Служба Допомоги м. Шверте та особисто її керівник Вольфганг Бооз (на знімку). Активно допомагали мальтійці з інших міст, зокрема Ульріх Дамм з м. Гаген.

Допомогу у вирішенні питань майбутньої співпраці готова надати Ганна Шарлау – референт з питань міжнародних відносин управління Мальтійської Служби Допомоги з м. Падерборн.

Тривала співпраця німецьких мальтійців з Ковельською міською адміністрацією та Ковельським МТМО також була відзначена відповідними грамотами.

Слід зазначити, що візит здійснювали лікарі за свій рахунок, перебуваючи у відпустках, та за підтримки Мальтійської Служби Допомоги м. Шверте, а тому жодної бюджетної копійки не було витрачено.

В 2017 році буде відзначатись 25-річний ювілей братерської співпраці між Мальтійською Службою Допомоги округу Унна та жителями Ковельщини. Загартована роками щира дружба між німецьким та українським містами Шверте та Ковель логічно має перерости в партнерство між громадами міст. Медики Ковельщини виступають ініціаторами таких відносин, оскільки це принесе користь всім. Ми бачимо в близькому майбутньому міста Ковель і Шверте побратимами, – вважає лікар Юрій Пташник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарні фотки
чекаємо якісного покращення здоров’я та довголіття мешканців ковеля і його околиць
Відповісти
Чекаєм час коли на лапу перестануть брати)
Відповісти
Останні новини
Волинські лікарі пройшли стажування у Німеччині
01 грудень, 2015, 20:02