У волинському лісі бурштинокопачі облаштували 15 копанок. ФОТО

У волинському лісі бурштинокопачі облаштували 15 копанок. ФОТО
Чоловіки займалися незаконним видобутком бурштину, встигнувши обладнати 15 копанок. З місця події вилучили знаряддя злочину: мотопомпу, каністри, пожежні рукави, металеві труби та підсаки.

До чергової частини Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території Ветлівської сільської ради здійснюється незаконний видобуток бурштину. Невідомі особи шляхом гідророзмиву ґрунту займались видобуванням бурштину-сирцю, повідомляє сектор комунікації ГУ НП у Волинській області.

Спільними заходами слідчо-оперативної групи Любешівського відділення поліції та працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» виявлено та вилучено мотопомпу з рукавами.

В ході огляду місця події встановлено, що копачі бурштину встигли облаштувати 15 копанок. Правоохоронці вилучили мотопомпу, три каністри, три пожежні рукави, дев’ять металевих труб зі з’єднанням та два підсаки. Наразі працівники поліції встановлюють осіб, причетних до даної події.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони та використання надр). Проводиться досудове слідство. Старателям загрожує покарання – від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.